Verhoog uw aantal leads en omzet door conversie optimalisatie toe te passen.

Vraag de Quickscan voor conversie optimalisatie gratis aan bij het specialistische DVB Digital!

Wat kun je verwachten?

Waarom jij nu moet starten met conversie optimalisatie

Marketing wordt ingezet met als doel het behalen van conversies. Deze conversies dragen bij aan doelstellingen zoals het genereren van meer leads en omzet. Maar wat als deze conversies uitblijven? Kun je dan niets doen? Gelukkig wel! Met conversie optimalisatie kun je jouw website onderzoeken met als doel verbeteringen en tests uit te voeren om meer conversies te behalen. Een conversie optimalisatie bureau zoals DVB Digital heeft alle benodigde tools en specialisten in dienst om jouw website te analyseren. Op deze manier zul je merken dat jouw marketinginspanningen veel meer opleveren voor jouw bedrijf. Ontdek waar jouw kansen liggen met de gratis Quickscan.

In 3 simpele stappen helpen wij je verder

Stap 1. Telefonische inventarisatie

Ieder bedrijf profiteert van conversie optimalisatie. Je bent namelijk niet de enige – en ook niet de laatste – die veel geld uitgeeft aan marketing, maar er lang niet alles voor terugkrijgt wat mogelijk is. Je Google Ads advertenties kunnen beter presteren, je organische vindbaarheid en zelfs de inzet van social media adverteren kan verbeteren door je website aan te pakken! Tijdens de telefonische inventarisatie zullen wij jou alle vragen stellen om te ontdekken hoe jouw website is opgebouwd. Hoeveel conversies behaal je en wat is jouw conversiepercentage? Hoe zit jouw website in elkaar? Wat doen jouw bezoekers op je website en vooral wat doen ze niet? Deze en andere vragen zullen zeker aan bod komen!

Stap 2. De Quickscan wordt uitgevoerd

Onze Quickscan wordt speciaal voor jou op maat gemaakt. Aangezien jouw website anders is dan die van je concurrenten en jouw ideale conversiepercentage ook uniek is. Om een grondige Quickscan uit te voeren, zullen we toegang nodig hebben tot jouw website CMS, Google Analytics en eventueel je Google Ads account indien je die hebt. Niet om iets te veranderen, maar puur om de huidige situatie te analyseren. Op welke landingspagina’s adverteer je? Hoe presteren deze campagnes en wat zijn de statistieken met betrekking tot klikken, bezoekers en conversies? We nemen alles mee en beoordelen ook de gebruiksvriendelijkheid van de website. Gemiddeld duurt het drie tot vijf werkdagen voordat de Quickscan gereed is.

Stap 3. Bespreken van de Quickscan

Als specialist in conversie optimalisatie begrijpen we dat de voorgestelde punten misschien niet direct duidelijk zijn voor je. Het is belangrijk om te weten hoe je de verbeteringen daadwerkelijk kunt implementeren. Een cruciaal aspect van conversie optimalisatie is het A/B testen van verschillende elementen. Wij staan klaar om je hierbij te helpen. Na het uitvoeren van de Quickscan zullen we de resultaten met je bespreken en samen kijken naar mogelijke aanpassingen om meer succes te behalen. Hoe kun je ervoor zorgen dat je meer conversies genereert met dezelfde marketinginspanningen? Wij bieden niet alleen advies, maar helpen je ook direct aan de slag te gaan. We zetten de Quickscan graag om in een passend voorstel voor jou.

FAQ

Als bureau gespecialiseerd in conversie optimalisatie, zijn wij volledig toegewijd aan het verbeteren van conversies. We begrijpen echter dat je mogelijk nog vragen hebt over dit onderwerp. Daarom hebben we de meest gestelde vragen voor je verzameld. Mocht jouw vraag er niet tussen staan, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om je te helpen!

Conversie optimalisatie (CRO) verbetert het conversiepercentage van jouw website. Door conversie optimalisatie aan te pakken, los je de conversieproblemen op en verhoog je de conversie op jouw website. Dit resulteert in een hoger rendement uit jouw lopende marketingcampagnes!

Om het conversiepercentage te optimaliseren, is het belangrijk om zowel je website als je websitebezoekers te analyseren. Door te begrijpen wat zij wel en niet doen op je website, kun je met behulp van analyse tools en A/B-testen ontdekken waar er ruimte is voor verbetering op jouw website.

Het verwerken van gegevens en het configureren van analysetools vergt veel inspanning. Een specialist in conversie-optimalisatie kent de werking van diverse tools, heeft contacten en kan dit efficiënt voor uw bedrijf opzetten. Het verzamelen van gegevens is natuurlijk noodzakelijk, maar de eerste aanpassingen kunnen snel worden doorgevoerd.

Een goed functionerende website is essentieel voor ieder bedrijf. Om bezoekers aan te trekken, is het belangrijk om te investeren in online marketing. Echter, het is ook van belang dat deze bezoekers de gewenste acties ondernemen, namelijk conversies. Het feit dat je website online is, betekent niet automatisch dat er conversies blijven plaatsvinden. Hiervoor is optimalisatie noodzakelijk.

Waarom de Quickscan de ideale start is!

Als bedrijf maak je mogelijk gebruik van Google Ads of schrijf je content om organisch vindbaar te zijn in de zoekmachine. Heb je ooit nagedacht over het gedrag van die bezoekers op je website? Vragen ze de gewenste informatie aan of doen ze een aankoop? Of haken ze voortijdig af?

 • Op welke manier kan ik achterhalen wat mijn websitebezoekers doen op mijn website en of ze voortijdig vertrekken?
 • Is het mogelijk om mijn conversiepercentage te verbeteren?
 • Kan ik meer omzet genereren uit mijn huidige marketinginspanningen door mijn website te optimaliseren?
 • Hoe draagt mijn website bij aan de omzet van mijn bedrijf?
 • Op welke manier kan ik A/B-testen uitvoeren op de inhoud, knoppen en andere elementen van mijn bedrijf?
 • Hoe kan ik webanalysetools succesvol gebruiken en deze omzetten in conversieverhogende actiepunten?

Aan de slag met conversie optimalisatie

Je maakt gebruik van zoekmachineoptimalisatie en mogelijk ook van zoekmachineadvertenties om klikken en daardoor bezoekers naar je website te genereren. Je creëert inhoud en maakt gebruik van social media marketing. Het kan zijn dat mensen je website juist weten te vinden omdat je een bekende naam bent in de markt.

En dan?

Hoe zorg je er dan voor dat die websitebezoekers niet alleen naar jouw website kijken, maar ook daadwerkelijk aankopen doen bij jouw bedrijf? Je wilt immers dat jouw website conversies genereert. Door serieus te investeren in het optimaliseren van jouw website voor conversies, kun je veel meer rendement halen uit jouw marketinginspanningen. Dit proces staat bekend als conversie optimalisatie.

Wat is conversie optimalisatie?

CRO, ook bekend als conversie optimalisatie of conversie optimalisatie, richt zich op het verhogen van het online rendement van jouw website of webshop. Ontvang je veel verkeer op je website of webshop? Maar blijven de conversies uit? Dan is conversie optimalisatie de oplossing voor jou. Met conversie optimalisatie los je de conversieproblemen op je website op.

Niet elke bezoeker van je website doet wat jij wilt. Iets houdt hen tegen en dat moet worden onderzocht en uiteindelijk worden opgelost. Het is belangrijk dat je je ervan bewust bent dat elk onderdeel van jouw website invloed heeft op het gedrag van de bezoeker. Wil je jouw conversie verhogen? Wij helpen je hier graag bij als conversie optimalisatie bureau.

Om online succes te behalen is het belangrijk dat jouw websitebezoekers bepaalde acties uitvoeren die uiteindelijk leiden tot conversies. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

– Het klikken op jullie telefoonnummer om contact met je op te nemen.
– Het aanmelden voor een nieuwsbrief.
– Het invullen van een formulier of offerteaanvraag.
– Het afrekenen van een product in de winkelmand.

Iedere pagina op je website kan een ander doel hebben. Het is belangrijk dat met conversie optimalisatie de doelen op je pagina’s worden behaald.

Versie 1: Van de bezoekers die jouw website ontvangt, doet een bepaald percentage een aankoop of aanvraag. Dit wordt de conversie genoemd. Binnen Google Analytics kun je deze conversies bijhouden. Elke conversie vertegenwoordigt een specifiek doel en met conversie optimalisatie kun je ervoor zorgen dat jouw website meer doelen behaalt. Je kunt de conversie van bezoekers naar conversie berekenen en omzetten in een conversieratio of conversiepercentage.

Je kunt de volgende formule gebruiken: aantal bestellingen (of aanvragen) / aantal bezoekers x 100% = conversieratio.

Door conversie optimalisatie kun je jouw conversieratio verhogen. Dit heeft een grote impact op de opbrengsten die je behaalt uit jouw marketinginspanningen. Hierdoor wordt het rendement van dezelfde marketinginspanningen hoger!

Hoe werkt conversie optimalisatie?

Het optimaliseren van jouw website of webshop gebeurt op basis van de ‘pijnpunten’ van jouw website. Om deze pijnpunten te kunnen identificeren, is het essentieel om het gedrag van de bezoekers van de website te analyseren. Waar blijft de conversie momenteel achter? En welke problemen kom je de laatste tijd vaak tegen?

Onze conversie optimalisatie specialisten gaan dieper in op dit vraagstuk en onderzoeken verschillende mogelijkheden. Het is hierbij van groot belang om het gedrag van jouw doelgroep goed in kaart te brengen, aangezien elke doelgroep anders handelt.

Waarom elk bedrijf baat heeft bij conversie verhogen?

Conversies zijn van essentieel belang. Het genereren van veel verkeer naar je website heeft weinig zin als er geen conversies plaatsvinden. Het is zonde van je investeringen en inspanningen. Het vergroten van je budget en inzet aan de bovenkant draagt niet bij aan een duurzame groei van leads en nieuwe klanten, tenzij je ook werkt aan conversie optimalisatie. Het is uiteindelijk veel rendabeler om het conversiepercentage te verhogen.

Je kunt altijd nog je budget verhogen!

Google hecht waarde aan gebruiksvriendelijke websites. Dit wordt beloond met hogere rankings in Google. Het gedrag van bezoekers heeft een grote invloed op de beoordeling of je website gebruiksvriendelijk is of niet. Dit heeft weer invloed op je positie(s) in Google. Google beschouwt het gedrag van een websitebezoeker als een indicatie van de kwaliteit en relevantie van je website. Het is belangrijk dat de website voldoet aan de verwachtingen van de bezoekers. Richt je daarom op positieve gebruikerservaringen om langdurig te scoren in Google.

Het is essentieel om zoekmachine optimalisatie (SEO) toe te passen om ervoor te zorgen dat je website vindbaar is. Echter, een hoge positie in Google biedt geen garantie op succes. Als jouw bezoekers niet converteren, zullen alle inspanningen op het gebied van SEO niets opleveren. Daarom is conversie optimalisatie net zo belangrijk als SEO. Het kan worden gezien als een waardevolle en onmisbare toevoeging aan jouw digitale marketing en de strategie die je volgt.

Tools voor conversie optimalisatie op jouw website

Of je nu een website hebt met diensten of een webshop met producten, het is belangrijk om te weten dat je altijd de inzet kunt verbeteren om conversies te optimaliseren. Als conversie optimalisatie bureau maken wij gebruik van verschillende tools die ons helpen om de knelpunten voor jouw bedrijf in kaart te brengen.

Google Analytics

Voor bedrijven die willen groeien is Google Analytics essentieel. Met Analytics kun je precies zien waar je websitebezoekers vandaan komen, hoe lang ze op je website blijven en waar ze je website verlaten. Bovendien is Analytics onmisbaar om je huidige conversiepercentage te berekenen. Hoe kom je anders aan het aantal websitebezoekers?

In Analytics kun je al je doelen instellen via de instellingen. Denk aan doelen zoals het bezoeken van een bedankpagina, het aanmelden voor de nieuwsbrief of het downloaden van een contentaanbod.

Door te analyseren waar de bezoekers naartoe gaan, kun je ontdekken of er mogelijke problemen zijn. Maar puur op basis van Analytics kun je geen conclusies trekken, omdat je bepaalde zaken niet weet:

 • Wordt je content daadwerkelijk gelezen?
 • Zie je gedrag op de website dat verklaart waarom iemand de pagina verlaat?
 • Lopen bezoekers ergens vast?

Google Analytics biedt hiervoor handvatten, maar door een tool zoals Hotjar te gebruiken in combinatie met Analytics, kun je echt ontdekken waar de knelpunten op je website liggen. Vervolgens kun je deze knelpunten omzetten in kansen en aan de slag gaan met conversie-optimalisatie.

Conversie optimalisatie met Hotjar

Voor het verkrijgen van nauwkeurige informatie werken we met Hotjar. Met behulp van deze tool kunnen we door middel van heatmaps, sessieopnames, opnames, enquêtes of conversiefunnels ontdekken waar bezoekers van de website afhaken. Hotjar helpt dus bij het begrijpen van het gedrag van de websitebezoeker.

Hierbij kunt u denken aan de volgende vragen:

 • Hoe navigeert de websitebezoeker door de website?
 • Welke pagina’s worden bekeken en wat doen ze precies op deze pagina’s? Klikken ze veel door of scannen ze de pagina?
 • Is het doel van de pagina duidelijk?

In een korte tijd vergaar je veel meer kennis over je doelgroep. Zo kom je er bijvoorbeeld achter dat jouw doelgroep op bepaalde niet-klikbare onderdelen van een pagina klikt. Een goede optimalisatie van de website zou dan zijn om deze optie klikbaar te maken, zodat jouw bezoekers verder de funnel in gaan.

Het grote voordeel van Hotjar is dat je met de functie ‘recordings’ precies kunt zien waar mensen afhaken. Je kunt letterlijk een video maken van hun gedragingen.

Uiteraard worden privacygevoelige gegevens door Hotjar weggelaten, zodat je deze data niet kunt herleiden naar een persoon of bedrijf. Met ‘recordings’ kun je bijvoorbeeld zien waar iemand op klikt en hoe diegene met de muis over het scherm beweegt.

A/B testen

Met A/B testen worden twee varianten (variant A en B) van bijvoorbeeld een pagina op de website, of een onderdeel van de pagina, getest. Zo kan versie A een groene contactbutton hebben en versie B een rode. Het is namelijk niet zo dat een groene button die jouw concurrent gebruikt, ook meteen bij jou werkt. Dit moet je testen.

Het uitvoeren van tests is van essentieel belang voor conversie optimalisatie.

Hoewel je inzicht kunt hebben in data, moet je ontdekken of dit daadwerkelijk het pijnpunt van jouw website is. Je kunt direct wijzigingen aanbrengen, maar hoe weet je dan zeker dat dit dé oplossing was?

Een effectieve Call To Action zorgt voor betere online resultaten. Deze buttons zorgen ervoor dat het doel van jouw website bereikt kan worden. Met de juiste CTA’s zorg je ervoor dat de bezoeker doet wat jij wilt en niet of nauwelijks hoeft na te denken tijdens zijn of haar bezoek aan jouw website.

Het zal je verbazen, maar de kleur van de CTA button kan aanzienlijke invloed hebben op het conversiepercentage. Misschien past de kleur die als beste uit de test komt niet direct bij je huisstijl die je hanteert op je website. Uiteindelijk draait het om conversies en dus om bezoekers. Zodra de buttonkleuren zijn gekozen, wordt de A/B test opgezet in Google Optimize. Hierbij wordt bijvoorbeeld aangegeven dat 50% van het websiteverkeer de groene button te zien krijgt en 50% van het websiteverkeer de rode.

Om een goede A/B-test uit te voeren, is het essentieel om data te hebben die gebaseerd is op conversie-optimalisatie. Daarom kies je de belangrijkste pagina’s waarop je het meeste verkeer genereert.

Als je nog niet veel verkeer genereert, raden we aan om dit eerst te verhogen. Dit kan door een Google Ads-campagne te starten of door je webshop te promoten. Op deze manier genereer je binnen een relatief korte tijd voldoende verkeer en data voor een goede A/B-test.

Bovenstaand wordt de keuze voor de kleur van een CTA-knop uitgelegd. Er zijn echter nog tal van andere elementen die perfect zijn om A/B te testen. Hierbij kan gedacht worden aan:

– De indeling van winkelwagens
– Afrekenprocessen
– De kleur, tekst en locatie van Call To Action-knoppen
– De indeling van landingspagina’s
– Een header met of zonder (tijdelijke) actie
– (Contact)formulieren

Onze conversie optimalisatie specialist zal je uiteraard helpen bij het kiezen van de juiste A/B-test die de conversies van jouw website zal verhogen.

Een conversie optimalisatie bureau inschakelen

Conversie optimalisatie is van essentieel belang voor alle andere marketingmiddelen. Het investeren van veel geld om verkeer naar je website of webshop te leiden heeft weinig zin als de conversie niet plaatsvindt. Het is zonde van zowel tijd als geld!

Het investeren in conversie optimalisatie betaalt zich dagelijks terug, maar het is een tijdrovende klus. Het vereist het analyseren van alle verzamelde data en het trekken van conclusies. Heb jij daar tijd (en zin) voor?

DVB Digital is een conversie optimalisatie bureau met een specialist op dit gebied in het team. Daarnaast werken wij multidisciplinair, wat betekent dat de conversie optimalisatie specialist samenwerkt met onze website designer, SEO specialist en Google Ads professional. Op deze manier zorgen we ervoor dat jouw website, campagnes en andere marketingmiddelen bijdragen aan de groei van jouw bedrijf.

Ben je benieuwd hoe wij jouw conversie optimalisatie vraagstuk aanpakken? Begin direct met onze Quickscan. In deze Quickscan zal onze conversie optimalisatie specialist verbeterpunten aandragen. De Quickscan is geheel vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast. Waar wacht je nog op? Vraag nu de gratis Quickscan aan!

Derrik van bemmel dvbmedia

Derrik van Bemmel is Online Performance Marketeer met meer dan 10 jaar ervaring bij opdrachtgevers zoals OOM verzekeringen, Pearle Opticiens, Jaarbeurs Utrecht, International Card Services (ICS). 

Plan een online afspraak in voor een vrijblijvende brainstorm om jouw ideale online marketing strategie vorm te geven.

Neem vrijblijvend contact met ons op

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll naar boven