Wil je een webshop laten maken met behulp van WordPress?

Een professioneel webshop design is essentieel voor het creëren van een webshop die goed converteert!

Wat kun je verwachten?

Een WordPress webshop laten maken

Benut jij niet het volledige potentieel van je huidige webshop of wil je een WordPress webshop laten ontwikkelen? Een webshop is het visitekaartje van jouw bedrijf, hiermee wil je natuurlijk een goede indruk achterlaten en de klant de beste ervaring bieden. Onze webshops worden gebouwd met behulp van WooCommerce en voldoen aan alle eisen voor de optimale klantbeleving. Het gebruik van een responsive webshop is prettiger voor de klant en bezoeker, waardoor informatie eenvoudig te vinden is op jouw webshop. Dit resulteert in een hoger conversiepercentage en uiteindelijk in meer bestellingen.

Jouw webshop laten bouwen in 3 simpele stappen

Stap 1: Functioneel ontwerp (FO)

Hoe moet een WordPress-webshop functioneren? Welke opties moeten eraan worden toegevoegd en hoe wil je dat jouw webshop eruitziet? De eerste stap is het maken van een functioneel ontwerp. Denk aan het aantal productpagina’s dat je nodig hebt en hoe deze eruit moeten zien. Door te investeren in een functioneel ontwerp voor jouw WordPress-webshop, zul je profiteren van de volgende voordelen:

– Minder kosten voor extra werk
– Minder miscommunicatie
– Geen vertragingen in de planning en gemiste deadlines.

Stap 2: Grafisch ontwerp (GO)

In de tweede stap van het grafisch ontwerp vertalen we het functionele ontwerp naar het grafisch ontwerp van jouw webshop in WordPress. Nu kunnen we daadwerkelijk zien hoe de productpagina’s eruit zullen zien. Welke kleuren zullen we gebruiken en passen alle elementen mooi bij elkaar? Het laten bouwen van een goede WordPress webshop betekent dat je een webshop hebt die doet wat het moet doen, namelijk de beste ervaring bieden aan je gebruikers en producten verkopen. Een professioneel grafisch ontwerp zorgt voor de connectie tussen jouw bedrijf en jouw (potentiële) klanten.

Stap 3: Technische realisatie

Onze developers zijn experts in het bouwen van WordPress webshops. Ze werken met de nieuwste tools en systemen om ervoor te zorgen dat jouw webshop alle moderne functionaliteiten heeft. Van het ontwerp tot de technische realisatie, wij zorgen ervoor dat alles technisch klaar staat. Daarnaast kunnen we ook andere systemen, zoals WooCommerce of een CRM, koppelen aan jouw webshop. Zo kun je eenvoudig je bestellingen bijhouden en opvolgen.

Veelgestelde vragen

Het is begrijpelijk dat je vragen hebt over wat je kunt verwachten van een webshop in WordPress van DVB Digital. Onze grafische studio met designers en WordPress developers heeft de meest voorkomende vragen hier samengevoegd. Als jouw vraag er niet tussen staat of als je nog twijfelt of je een nieuw webdesign nodig hebt, neem dan telefonisch contact met ons op. We helpen je graag!

WordPress is een zeer gebruiksvriendelijk CMS. Het laten maken van een webshop in WordPress resulteert in een eenvoudig aanpasbare webshop, die ook nog eens goed vindbaar is in zoekmachines. Bovendien kun je door middel van plugins jouw kassasysteem koppelen.

De voordelen van een WordPress webshop zijn aanzienlijk:

– Een bekend CMS dat eenvoudig te onderhouden is
– Google waardeert WordPress en verbetert hiermee de vindbaarheid
– Snel CMS
– Uitbreidbaar met opties om systemen aan te koppelen.

1. Een webshop gebouwd met WordPress volgt hetzelfde proces als al onze opgeleverde websites. Het bouwproces verloopt in drie fases:

– Functioneel ontwerp (FO)
– Grafisch ontwerp (GO)
– Technische realisatie in WordPress

Op die manier krijg je een effectieve webshop die doet waarvoor hij bedoeld is, namelijk producten verkopen.

Natuurlijk wordt jouw webshop ontworpen en gebouwd volgens de nieuwste richtlijnen om ervoor te zorgen dat je webshop goed presteert. Dit betekent echter niet dat je meteen live gaat en de volgende dag al in de top drie staat. Zelfs als je daar al stond, kan het zijn dat je tijdelijk terugvalt. Onze SEO-experts kunnen je in samenwerking met onze inbound marketing-experts adviseren over wat je kunt doen om je organische vindbaarheid te verbeteren. Als je je website direct wilt promoten in zoekmachines, raden we aan om te beginnen met zoekmachine adverteren met behulp van een SEA-specialist.

De kosten van een webshop nemen toe naarmate deze groter wordt. Als jouw webshop alleen bestaat uit een landingspagina en een winkelwagentje, zijn de kosten veel lager dan wanneer je voor alles een webdesign nodig hebt. Moeten er tien of honderden productpagina’s worden vormgegeven?

Gemiddeld liggen de kosten voor een webshop tussen de € 9.500,- en € 18.000,-.

Dit hangt volledig af van verschillende factoren:

1. Het aantal templates dat gebruikt wordt.
2. De externe koppelingen die aanwezig zijn.
3. De mogelijkheid tot importeren en exporteren van gegevens.
4. Eventuele calculators of andere functionaliteiten.
5. Het gebruik van meerdere talen op een multisite.
6. Of er standaard producten of variabele producten worden gebruikt.

Waarom zou je een webshop in WordPress moeten laten bouwen?

Een webshop gebouwd met WordPress staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid. WordPress is een van de meest populaire CMS-systemen ter wereld. In vergelijking met bijvoorbeeld Magento is WordPress een lichter CMS. Hierdoor zijn de maandelijkse hostingkosten van een webshop relatief laag. Bovendien waardeert Google WordPress en zal je webshop beter vindbaar zijn in de zoekmachine.

 • Kan ik mijn bestaande webshop laten migreren naar WordPress?
 • Is WordPress geschikt voor het opzetten van een webshop?
 • Is mijn webwinkel goed vindbaar in organische zoekresultaten of moet ik een nieuwe webshop laten ontwikkelen?
 • Hoe kan ik maximale conversies behalen met mijn webshop?
 • Zijn de juiste landingspagina’s gekoppeld aan mijn advertenties?
 • Klopt mijn intuïtie over mijn huidige bureau? Doen ze echt wat ze beweren te doen?
 • Is de technologie van mijn website verouderd en vertraagt dit mijn webshop?

Een webshop laten bouwen

Er zijn diverse platformen waarin je een webshop kunt laten bouwen. De keuze is aan jou. Echter, het is aangetoond dat een webshop in WordPress bijdraagt aan de vindbaarheid van jouw webshop. Google is namelijk goed bekend met WordPress en dat kan voordelig zijn. Het laten maken van een webshop in WordPress kan daarom een uitstekende keuze zijn. Zeker in combinatie met WooCommerce.

Een WordPress webwinkel laten maken

WordPress wordt vaak gebruikt als een gebruiksvriendelijk content management systeem (CMS) voor blogs, websites en webshops. Als je van plan bent om een webshop te starten met WordPress, dan moet je niet alleen de nieuwste versie hebben, maar ook WooCommerce en een Payment Service Provider. Hieronder wordt verder ingegaan op alle functies die nodig zijn voor een webshop in WordPress.

Koppel WooCommerce aan je webshop

Indien je ervoor kiest om jouw webshop te laten maken door DVB Digital, zal er gebruik worden gemaakt van de e-commerce oplossing WooCommerce. Wij zijn zeer bedreven in het werken met dit platform. Wil je een meertalige WordPress webshop laten ontwikkelen of een webshop met maar liefst 100.000 producten? Alles is mogelijk. Vaak wordt gedacht dat WooCommerce alleen geschikt is voor kleine webshops, maar dat is absoluut niet het geval.

Niet alleen het platform dat wordt gebruikt is belangrijk, maar ook de hostingprovider waarmee wordt samengewerkt en hun eigen ontwikkelaarsteam. WooCommerce is wereldwijd het meest gebruikte en gebruiksvriendelijke e-commerce platform voor het content management systeem WordPress. Miljoenen webshops maken gebruik van dit platform. Een WooCommerce webshop is de ideale keuze voor elke onderneming die een professionele WordPress webwinkel wil laten ontwikkelen.

Kies een goede hosting partij

Bij webhosting neem je een deel van de opslag, rekenkracht en geheugen van een krachtige computer die zich in een datacenter bevindt (de server) bij een hostingprovider.

Het is van groot belang om een goede hostingpartij te kiezen voor een webshop, naast het gekozen content management systeem. Niet alleen voor de werking van de webshop, maar ook voor de vindbaarheid van de website of webshop.

Een webshop vereist meer van een server dan een eenvoudige website om goed te kunnen functioneren. Een betrouwbare hostingpartij zorgt ervoor dat je WordPress webshop en e-mail blijven werken door regelmatig updates uit te voeren, de server te beveiligen en de server zo te configureren dat je webshop snel laadt. Wij werken samen met betrouwbare partijen waarvan de servers speciaal zijn ingericht voor een webshop in WordPress.

Het is tevens van groot belang dat jouw hostingprovider dagelijks een back-up maakt. Er is namelijk niets vervelender dan wanneer jouw WordPress webshop een probleem ondervindt en dit niet hersteld kan worden.

Wanneer een server te veel vraagt van een webshop, kan de laadtijd van de webshop aanzienlijk vertragen. Een trage webshop heeft op zijn beurt weer invloed op de vindbaarheid in zoekmachines. In vergelijking met bijvoorbeeld Magento is WordPress een lichter CMS. Dit resulteert in relatief lage maandelijkse hostingkosten voor een webshop.

Beter werkende marketing

Een mooie en goed functionerende webshop in WordPress is wat je zoekt, maar het is tevens van groot belang dat jouw webshop gebruiksvriendelijk is. Hoe gebruiksvriendelijker, des te meer mensen jouw webshop zullen ontdekken en jouw producten zullen bestellen. Een gebruiksvriendelijke webshop houdt in:

– Een snelle laadtijd
– Overzichtelijke productpagina’s die aansluiten bij de zoekintentie van potentiële klanten
– Gemakkelijke navigatie

Vindbaar zijn in de zoekmachine

Het is van cruciaal belang om gevonden te worden in alle zoekmachines voor jouw webshop. Als je niet online vindbaar bent, waar verkoop je dan jouw producten? Potentiële klanten komen jouw WordPress webshop binnen via de zoekmachine. Daarom houden we bij elke stap rekening met SEO (Search Engine Optimization). Het is absoluut wenselijk om jouw webshop te laten maken door een partij die ook gespecialiseerd is in SEO, zoals DVB Digital.

Wanneer je samenwerkt met een partij die ook expertise heeft op het gebied van SEO, ben je verzekerd dat je content op de juiste plaats terechtkomt. Dit geeft een professionele uitstraling en zorgt ervoor dat zoekmachines je erkennen, waardoor je online vindbaarheid wordt vergroot. Dit zal uiteindelijk meer opleveren en zeker in jouw voordeel werken. Het team van DVB Digital staat klaar om je te helpen met jouw digitale marketing en het ontwerpen van jouw webshop in WordPress. Op deze manier zorgen we voor relevante bezoekers én bezoekers die uiteindelijk een bestelling zullen plaatsen.

Zorg er bovendien voor dat wanneer je jouw webshop wilt promoten, je dit vaak doet via Google Ads Shopping of door middel van adverteren op social media. Een goed functionerende webshop is dan essentieel. Als je jouw bezoekers via advertenties naar je webshop leidt en ze verlaten de webshop meteen, dan is dit een signaal voor Google. Een signaal dat er iets niet helemaal goed gaat. Hierdoor loop je het risico meer te betalen dan nodig is als je ervoor kiest om een goede WordPress webshop te laten bouwen.

Laten bouwen of zelf doen?

Het CMS van WordPress staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid bij het bouwen van websites en webshops. Als je een professionele webshop wilt, is het echter noodzakelijk om veel tijd te besteden aan zelfstudie, oefening en ervaring. Als je van plan bent om met WooCommerce aan de slag te gaan, kunnen technische aspecten op een gegeven moment te complex worden om zelf te implementeren.

Wij spreken regelmatig met e-commerce ondernemers die specifieke wensen hebben voor hun webshop. Het is lastig om maatwerk te realiseren door zelf te experimenteren. Het is daarom verstandiger om een WordPress webshop te laten maken als je meer verwacht dan de standaard functionaliteiten.

Dankzij de vele gebruiksvriendelijke content management systemen is het steeds eenvoudiger geworden om een webshop te laten bouwen. Als je ervoor kiest om jouw WordPress webshop door onze ontwikkelaars te laten maken, zorgen wij ervoor dat:

 • Je webshop is geoptimaliseerd voor snelle laadtijden, wat resulteert in een betere gebruikerservaring en hogere conversieratio’s.
 • Je webshop is professioneel ontwikkeld, zonder technische fouten.
 • Bezoekers worden gestimuleerd om actie te ondernemen.
 • Je webshop voldoet aan alle richtlijnen van Google, waardoor je beter vindbaar bent zodra de webshop live gaat.
 • Je webshop is afgestemd op de wensen van jouw klanten en is gemakkelijk te gebruiken. Dit zal leiden tot meer verkoop.

De kosten van een webshop

De kosten voor het laten maken van een webshop in WordPress variëren afhankelijk van jouw specifieke wensen en eisen. Of je nu een uitgebreide webshop met duizenden producten wilt, een meertalige webshop nodig hebt of genoegen neemt met een kleinschalige webshop, jouw voorkeuren bepalen de uiteindelijke prijs. Het is vergelijkbaar met de kosten van huizen en auto’s: hoe groter en luxueuzer je het wilt, hoe hoger de kosten zullen zijn.

Je hebt de mogelijkheid om zelf de functionaliteiten te kiezen of om een specialist in te schakelen die jouw wensen in kaart brengt en rekening houdt met alle andere belangrijke aspecten van een WordPress webshop voor de toekomst. Het is belangrijk dat je webshop lang meegaat, zodat je de investering kunt terugverdienen.

Daarom nemen we altijd contact met je op nadat je contact met ons hebt opgenomen. Tijdens die inventarisatie kunnen we met je meedenken over wat handig is en wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen.

Het toevoegen van betaalmogelijkheden aan je webshop
Net zoals jij investeert in een goede webshop en deze investering terugverdient in omzet, wil je jouw bezoekers gemak bieden bij het betalen. Als een bezoeker ervoor kiest om een aankoop te doen, wil je niet dat ze vastlopen omdat er te weinig betaalmogelijkheden zijn.

Binnen WordPress zijn er veel mogelijkheden. Je kunt je webshop in WordPress koppelen aan bestaande betaalmethoden, zoals iDEAL, PayPal, Sofort Banking, creditcards en Bancontact. Jij bepaalt hoe je klanten betalen.

Naast het bieden van voldoende betaalmogelijkheden, is het ook belangrijk dat je webshop goed beveiligd is. Met een SSL-certificaat kunnen klanten met een gerust hart hun financiële gegevens achterlaten. Het aanbieden van verschillende betaalmogelijkheden draagt bij aan je betrouwbaarheid, vooral in combinatie met een SSL-certificaat.

Ontwerp & Ontwikkeling

We beginnen met het maken van een eerste concept voor jouw WordPress webshop. Door middel van het creëren van een functioneel ontwerp krijg je een visuele weergave van hoe wij jouw webshop zouden bouwen en hoe het eruit zal zien. Het lijkt op een bouwtekening, maar dan met de elementen van een WordPress webshop.

Hierbij tonen we de structuur van een webshop en hoe alle pagina’s met elkaar verbonden zijn. We bepalen ook welke navigatie het meest effectief is en welke functionaliteiten we zullen implementeren. Zodra het ontwerp is goedgekeurd, gaan we verder met het grafisch vormgeven van je webshop. Je wilt immers zien hoe alles eruit zal zien, toch? Alleen een bouwtekening is dan niet voldoende..

Technische realisatie en vullen content

Zodra de ontwikkeling is voltooid, kan de WordPress-website technisch worden gebouwd. Een van onze WordPress-ontwikkelaars zal hiermee aan de slag gaan. Hierbij wordt het ontwerp technisch vertaald. Vervolgens kunnen producten en inhoud aan je webshop worden toegevoegd.

Natuurlijk wordt je webshop ook uitgebreid getest. Zowel door ons als door jullie.

Een webshop is nooit echt ‘af’. Dit komt door de voortdurend veranderende behoeften van consumenten en de constante ontwikkeling van concurrenten. Deze veranderingen kunnen bijvoorbeeld betrekking hebben op snelle levering op dezelfde dag, kortingsbonnen, pre-orders of specifieke integraties.

Samenwerken met DVB Digital

Overweeg je een WordPress webwinkel te laten maken? Wat mag je dan van ons verwachten? Wij begeleiden je door ons proces. Bij DVB Digital ontwikkelen we webshops vanuit een strategische aanpak. We hebben expertise op alle gebieden die komen kijken bij het ontwerpen van een webshop in WordPress, van SEO tot UX en UI design. Samenwerken en open communicatie zijn essentieel bij het laten maken van een design en bouwen van een webshop door DVB Digital, om zo het beste resultaat te behalen. Een webshop design dat aansluit bij de doelstellingen van jouw bedrijf.

Oplevering, optimalisatie en onderhoud

Na afronding van de webshop, starten we met het verzamelen van gegevens. We kunnen ook andere taken uitvoeren, zoals SEO-optimalisatie, of op korte termijn meer omzet genereren met behulp van Google Ads-campagnes voor je nieuwe WordPress-webshop.

Als je je webshop hebt laten bouwen en alles goed werkt, is het belangrijk om de webshop veilig te houden. Als je vragen hebt of er helaas iets misgaat, staan wij voor je klaar. We bieden speciale onderhoudscontracten en Service Level Agreements voor onze WordPress-webshops. Op deze manier kun jij je bezighouden met bestellingen en klantenservice, terwijl wij ervoor zorgen dat je webshop blijft draaien.

Wil je graag een webshop laten maken en meer informatie krijgen over de mogelijkheden en kosten van een WordPress-webshop? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Derrik van bemmel dvbmedia

Derrik van Bemmel is Online Performance Marketeer met meer dan 10 jaar ervaring bij opdrachtgevers zoals OOM verzekeringen, Pearle Opticiens, Jaarbeurs Utrecht, International Card Services (ICS). 

Plan een online afspraak in voor een vrijblijvende brainstorm om jouw ideale online marketing strategie vorm te geven.

Neem vrijblijvend contact met ons op

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll naar boven