fbpx
Search
Generic filters
Search
Generic filters

SEO trends in 2020

mobielDe kracht van mobiel

In 2017 zijn er voor het eerst meer zoekopdrachten uitgevoerd met mobiele telefoons dan met normale computers. Als reactie kondigde Google in april aan dat mobielvriendelijke website voortaan hoger zouden komen te staan in de mobiele zoekresultaten.
Naar verwachting gaat het mobiele verkeer in 2018 dusdanig groeien, dat het uiteindelijk voorrang krijgt op desktop zoekopdrachten.
Mobielonvriendelijke websites zullen hierdoor nog meer zakken in de zoekresultaten.

Llokaalokaal wordt nog lokaler

Lokaal zoeken wordt in 2018 nog specifieker. Door de toename van smart-apparaten gaat Google nog verder inzoomen, waardoor zoekresultaten nog lokaler worden.
In plaats van bedrijven op stedelijk of regionaal niveau weer te geven, kunnen er in 2018 rankings worden gegenereerd op basis van bijvoorbeeld een kruising of buurt.
Om er voor te zorgen dat uw bedrijf ook in 2018 vindbaar is, is een juiste vermelding en actuele informatie in Google Mijn Bedrijf erg belangrijk.

social-mediaZoeken wordt socialer

In 2018 gaat Google social media-platformen als Facebook en Twitter vaker indexeren. In het vervolg zullen hierdoor Facebook- en Twitterposts zwaarder meewegen en meer getoond worden in de zoekresultaten. De grens tussen ‘social media’ en ‘web’ vervaagd bovendien steeds verder. Een doordachte SEO-strategie moet in 2018 dan ook een belangrijk onderdeel van uw algehele SEO strategie worden.

videoVideo en visuele content

Ook in 2018 is content king. Maar met de groei aan mobiel gebruik is alleen tekst niet langer genoeg.
Websites met goed geoptimaliseerde afbeeldingen, infographics en andere visuele content gaat het goed doen in 2016.

zoekZoekwoorden en zoekopdrachten

Door een groei aan gesproken zoekopdrachten via smartapparaten verandert het zoekgedrag in 2018 fundamenteel. Gesproken zoekopdrachten zijn namelijk vaak vragen, in tegenstelling tot de trefwoorden van getypte zoekopdrachten. Een gevolg hiervan is dat zogenoemde ‘longtail keywords’ belangrijker worden

Scroll naar top