Snelle WordPress site beter voor SEO

Wordpress webhosting snelheid seo

Een trage website is vervelend voor u en uw bezoekers. Maar niet alleen uw bezoekers schrikken af van een trage website, ook Google neemt de website snelheid mee in de positionering van de Google zoekresultaten. Een snellere website wordt dus beter gevonden in Google.

Website snelheid testen

Uw website snelheid testen kan gemakkelijk online. Er zijn diverse gratis online tools om de website snelheid te meten:

Pingdom Tools

Google Pagespeed

Bij Pingdom Tools: Wees er zeker van dat u uw WordPress website test vanuit Amsterdam. Op een andere plek in de wereld kan uw website slomer uitvallen. Dit komt omdat uw hosting provider waarschijnlijk in Nederland gestationeerd zit.

WordPress snelheid optimaliseren

Bij trage website resultaten kunt u ervoor kiezen om uw website verder te optimaliseren. Maak daarvoor gebruik van de volgende, handige tips:

  1. Schaf goede hosting aan.

Er zijn ontzettend veel verschillende hosting providers. Ga niet gelijk voor de goedkoopste, maar kijk goed naar de hardware, serverconfiguratie en de hoeveelheid beschikbaar werkgeheugen. DVB DIGITAL biedt hosting aan met razendsnelle servers. Voor de techneuten: wij maken gebruiken van een Kubernetes cluster (Google techniek) met Docker containers dus meerdere servers die aan elkaar gekoppeld zijn zodat hardwarefalen geen downtime hoeft te veroorzaken. We hebben ook 2 verschillende locaties dus als 1 locatie uitvalt neemt de andere locatie het automatisch over. Verder maken we gebruiken van WordPress geoptimaliseerde  servers en gebruiken we technieken als Nginx, Varnish caching, Memcache en nog een aantal diensten voor supersnelle, veilige WordPress websites. Alle websites worden dagelijks gescand op virussen en malware en er is een firewall die dit soort problemen bij de voordeur al zoveel mogelijk tegenhoudt.

  1. Update uw CMS systeem naar de laatste versie

Of u nu gebruik maakt van WordPress, Magento, Drupal of een ander CMS systeem; wees er zeker van dat u de laatste versie geïnstalleerd hebt. De laatste versie zorgt doorgaans voor de beste laadtijden.

  1. Optimaliseer afbeeldingen alvorens ze geplaatst worden op de website

Grote afbeeldingen zijn een horrorscenario voor uw website. De bezoeker zal grote afbeeldingen moeten laden wat de laadtijd niet ten goede doet.

  1. Optimaliseer uw database

Via uw hostingprovider kunt u inloggen op phpmyadmin. Hier kunnen tabellen geoptimaliseerd worden via de knop ‘Optimize Table’.

  1. Gebruik een cache

Gebruik een cache plugin. Een populaire plugin voor WordPress is bijvoorbeeld W3 Total Cache of WP Super Cache. De cache onthoudt gegevens op de bezoeker zijn pc. Hierdoor hoeven niet alle gegevens telkens opnieuw geladen te worden.

  1. Verwijder overbodige data

Verwijder overbodige data van uw website. Onnodige, grote afbeeldingen of plugins die niet gebruikt worden mogen rustig verwijderd worden.

Hulp bij het optimaliseren van uw website?

Wilt u hulp bij het optimaliseren van uw website? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag.

Gerelateerde berichten

Scroll naar boven