Overweegt u om een website te laten ontwikkelen die responsive is?

Een responsief website design is de sleutel tot een website die goed converteert!

Wat kun je verwachten?

Een responsive website laten maken

Wanneer je ervoor kiest om een responsive website te laten maken, zorg je ervoor dat je een goed en passend website design hebt op alle apparaten. Met een responsief design wordt jouw website gebruiksvriendelijk op zowel desktops, smartphones als tablets. Het is van groot belang om te investeren in een responsive website. Je kunt namelijk niet voorspellen via welk apparaat mensen jouw website zullen bekijken. Vooral als je online marketing gebruikt om meer bezoekers naar je website te trekken, wil je er zeker van zijn dat je investering niet voor niets is. Door een responsive website te laten maken, voorkom je dat je potentiële bezoekers misloopt wanneer zij je website op hun mobiele apparaat willen bekijken.

Jouw responsive website laten bouwen in 3 simpele stappen

Stap 1. Starten met een functioneel ontwerp

Het laten ontwikkelen van een responsieve website houdt in dat je eerst begint met een functioneel ontwerp. Het is immers belangrijk om te weten hoe alles eruit zal zien. Waar komen de knoppen en headers? Met het functioneel ontwerp nemen wij deze aspecten op en schetsen we dit voor jouw website. Op deze manier weet je precies wat wij zullen bouwen wanneer de technische implementatiefase begint.

 • Lagere kosten voor extra werkzaamheden
 • Minder misverstanden
 • Geen vertraging in de planning en geen gemiste deadlines.

Stap 2. Het grafisch ontwerp

Na het functioneel ontwerp gaan we verder met het grafisch ontwerp. Hier tonen we jou hoe jouw website eruit zal zien. Op alle apparaten! Dat is tenslotte het doel van het laten maken van een responsive website, toch? Met het grafisch ontwerp krijg je een duidelijk beeld van hoe jouw website eruit zal zien. Denk aan het gebruik van kleuren, lettertypen en knoppen.

 • Visualisatie van de webshop
 • Responsieve weergave van de webshop
 • Het ontwerp wordt omgezet naar technische realisatie.

Stap 3. Technische realisatie van het webshop design

Bij de laatste stap wordt het technische aspect van jouw website design aangepakt. Onze ontwikkelaars zetten het grafisch ontwerp om in code en creëren zo een responsive website die op alle apparaten goed werkt. Dit gebeurt in jouw huidige CMS of in een nieuw CMS zoals WordPress.

 • Alle aspecten van de technologie
 • Inclusief CMS-training indien vereist
 • Verbindingen met eventuele andere systemen.

Veelgestelde vragen

Het is begrijpelijk dat je vragen hebt over wat je kunt verwachten van een responsive webdesign van DVB Digital. Onze grafische studio heeft de meest gestelde vragen van onze designers en developers hieronder samengevoegd. Mocht jouw vraag er niet tussen staan of twijfel je nog steeds of je een nieuw webdesign nodig hebt en of een responsive website je kan helpen, neem dan telefonisch contact met ons op. Wij staan klaar om je te helpen!

Tegenwoordig bezoeken gebruikers websites op diverse apparaten. Het is belangrijk om op al deze apparaten de beste gebruikerservaring te bieden. Door een responsive website te laten maken, zorg je ervoor dat je gebruikers optimaal bediend worden. Bovendien heeft dit een positief effect op je online vindbaarheid en je marketingopbrengsten.

Een responsieve website past zich automatisch aan aan het scherm waarop je de website bekijkt. Of je nu op een mobiele telefoon, tablet of computer kijkt, je zult altijd de beste gebruikerservaring hebben!

De prijs voor het ontwikkelen van een responsieve website hangt af van jouw specifieke behoeften. Hoe uitgebreider de website en hoe meer pagina’s en templates je nodig hebt, des te hoger de kosten zullen zijn.

De kosten voor een webshop nemen toe naarmate de omvang groter wordt. Als jouw webshop slechts bestaat uit een landingspagina en een winkelwagentje, zijn de kosten aanzienlijk lager dan wanneer er een webdesign nodig is voor alles. Moeten er tien of honderden productpagina’s ontworpen worden?

Voor een responsive website variëren de kosten gemiddeld tussen de € 4.750,- en € 9.000,-.

Waarom elk bedrijf baat heeft bij een responsive website

Een goede website moet goed functioneren en gemakkelijk vindbaar zijn in de zoekresultaten. Het is onvoorspelbaar welke apparaten jouw doelgroep zal gebruiken om jouw website te bezoeken. Soms is dit een laptop, terwijl het op andere momenten een mobiel kan zijn. Het is belangrijk om altijd de beste ervaring te bieden!

 • Altijd gemakkelijk te vinden in zoekmachines.
 • Toegankelijk voor jouw doelgroep op diverse apparaten.
 • Automatisch aanpasbaar zonder dat je er iets van merkt, gewoon in je CMS en zonder gedoe.
 • Het laten maken van een responsive website verhoogt de conversieratio.
 • Een responsive design betekent niet dat je een langzamere website krijgt. Vaak versnelt dit juist de website!
 • Je biedt de optimale gebruikerservaring die mogelijk is.

Een responsive website laten maken: Wat houdt dit in?

Het is tegenwoordig van groot belang om een responsive website te hebben. Een responsive website past zich automatisch aan op het scherm van het apparaat waarmee de website wordt bekeken. Dit zorgt ervoor dat de website er op elk apparaat mooi en overzichtelijk uitziet. Uit onderzoek is gebleken dat websitebezoekers op mobiele apparaten of tablets het niet erg vinden om naar beneden te scrollen, maar liever niet van links naar rechts willen vegen. Het is dus vooral belangrijk om de breedte van de website goed af te stemmen op verschillende schermformaten.

Dit geldt echter niet alleen voor gebruikers van mobiele apparaten en tablets, maar ook voor desktopgebruikers. Bovendien speelt de webbrowser een belangrijke rol bij het tonen van een website. Bij DVB Digital wordt er rekening gehouden met al deze aspecten bij het maken van een responsive website.

Het is tegenwoordig essentieel om een responsive website te hebben, aangezien 95% van de jongeren momenteel een smartphone bezit. Het bekijken van diensten en producten gebeurt voornamelijk op mobiele apparaten. Als ondernemer is het belangrijk om competitief te blijven en ervoor te zorgen dat je mobiele website er op alle mobiele apparaten goed uitziet. Daarom adviseren wij ten zeerste om een responsive website te laten maken.

Op een mobiel apparaat is er aanzienlijk minder ruimte beschikbaar in vergelijking met een tablet of desktop computer. Een van de verschillen tussen een responsive website op een mobiel apparaat en een desktop is de weergave van het menu. Op de desktopversie wordt vaak een uitgebreid menu getoond, terwijl op een mobiel apparaat een hamburgermenu wordt gebruikt. Tegenwoordig zie je zelfs dat het menu, vanwege de grootte van smartphones, onder de duim wordt geplaatst.

Om deze reden wordt het reguliere navigatiemenu verkleind en vervangen door een hamburgermenu (het icoontje met de 3 streepjes onder elkaar). Wanneer de gebruiker hierop klikt, worden de menu-items onder elkaar weergegeven.

Daarnaast biedt een desktopcomputer meer ruimte, waardoor je meerdere blokken naast elkaar kunt plaatsen. Op een mobiel apparaat worden deze blokken vaak onder elkaar weergegeven. Bovendien hebben veel websites een zijbalk, die op mobiele apparaten naar beneden wordt verplaatst bij een responsive website.

De voordelen van een responsive website laten maken

Bij ons bureau laten we vaak een responsive website maken in WordPress. Onze grafische studio ontwerpt de webdesigns volgens de nieuwste trends en onze ontwikkelaars zetten deze om in code. Met behulp van een op maat gemaakt WordPress-thema en een responsive menu krijg je een volledig responsive website. Of je nu je website op een iPad in Chrome wilt bekijken, op je Samsung smartphone of op je oma’s oude desktopcomputer, overal schuiven alle elementen van je responsive website keurig op hun plaats.

We zorgen er ook voor dat alles goed leesbaar is en er goed uitziet. Dit is belangrijk voor je bezoekers die producten willen bestellen of jouw aangeboden diensten willen bekijken.

Ben je op zoek naar een responsive website? Hier zijn enkele voordelen die we graag met je delen.

 • Onze websites zijn geschikt voor desktop computers, tablets en smartphones.
 • Het formaat van de website past zich automatisch aan op het scherm waarop deze bekeken wordt.
 • Met een responsive website blijf je concurrentie voor.
 • Onze responsive websites kunnen eenvoudig beheerd worden in het CMS van WordPress, zonder technische kennis.
 • Je krijgt een uniek webdesign dat volledig past bij jouw huisstijl.

Bovendien heeft een responsive design ook positieve effecten op andere gebieden, zoals organische vindbaarheid en de effectiviteit en opbrengsten van marketing.

Organische vindbaarheid in Google

Het is van groot belang om een responsive website te laten maken voor een betere vindbaarheid in Google. Dit komt doordat een responsive website zorgt voor een verbeterde gebruikerservaring, vooral voor smartphonegebruikers. De meeste bezoekers komen tegenwoordig via mobiele apparaten op websites terecht, daarom hecht Google hier veel waarde aan. Als jouw website niet responsive is, heeft dit een negatief effect op je ranking en zal Google je lager plaatsen in de zoekresultaten.

We zien dit probleem al veel voorkomen bij concurrenten van onze klanten. Het is daarom verstandig om direct te investeren in marketing en een responsive website te laten maken. Het kan namelijk zo zijn dat je een prachtige website hebt met allerlei functies, maar als je niet goed vindbaar bent in zoekmachines, heeft dit weinig nut.

Uiteraard heeft dit ook te maken met de hoeveelheid content die op je website staat en welke marketingmiddelen je nog meer gebruikt, zoals linkbuilding en social media. Maar je zult merken dat de eerste stap wordt gezet met een nieuw website webdesign dat responsive is. Tegenwoordig wordt content steeds vaker geschreven door gespecialiseerde content marketeers.

Daarom besteden wij extra aandacht aan het responsive maken van de website tijdens het ontwikkelen van een WordPress website. Zodra de website live is, kunnen we je ook helpen met SEO. Hiervoor hebben we meerdere SEO- en conversiespecialisten in ons team. Zo weet je zeker dat jouw nieuwe responsive website die we voor je hebben gemaakt goed gevonden wordt in zoekmachines.

Hierdoor krijg je nog steeds een verbluffend webdesign, een responsieve website en word je gevonden door je potentiële klanten.

Marketing levert meer op

Het laten maken van een responsive website zorgt ervoor dat je beter organisch vindbaar bent en dus meer succes kunt behalen uit zoekmachines. Naast deze voordelen, kan een goed functionerende website en aantrekkelijk webdesign ook andere voordelen bieden. Overweeg je om te adverteren met Google Ads? Houd er rekening mee dat de kosten kunnen oplopen als je website niet goed functioneert.

Bekijk nauwkeurig het aantal websitekliks dat je ontvangt en wat ermee gebeurt. Merk je op dat bezoekers jouw website snel verlaten? Onderzoek dit dan grondig. We hebben meegemaakt dat een klant een advertentiecampagne had lopen en daar duizenden euro’s in investeerde zonder enige opbrengst.

Wat was de oorzaak?

Ze adverteerden ook op mobiele apparaten en hadden geen responsieve website laten ontwikkelen. Alle mobiele bezoekers waren teleurgesteld door de niet-mobielvriendelijke ervaring op de website en verlieten deze snel. Dit was een signaal voor Google om de klikprijzen te verhogen en minder vertoningen te genereren. Het bouncepercentage is namelijk een belangrijke indicator. Hoe hoger het percentage van bezoekers dat de website direct verlaat, hoe minder relevant de zoekopdracht – blijkbaar – is en hoe sneller de website wordt verlaten.

Tenminste, dat is hoe Google erover denkt. Zorg er daarom voor dat je website gebruiksvriendelijk is en aansluit bij het apparaat waarop bezoekers jouw website bekijken. Het laten maken van een responsieve website kan wat kosten, maar kan uiteindelijk veel opleveren. Denk aan hogere posities, beter gelezen en dus scorende content en waardevollere Google Ads-campagnes.

Kosten responsive website laten maken

Ben je op zoek naar een betaalbare responsive website? Dan ben je bij DVB Digital aan het juiste adres. Onze WordPress websites zijn volledig responsive en passen zich aan op elk apparaat. De kosten voor een responsive website kunnen variëren, afhankelijk van de complexiteit van het ontwerp. Als je een eenvoudige website wilt met een header, menu, content en footer, zal het minder tijd kosten om deze responsive te maken dan een website met veel kolommen, tabellen en een slider. Ook als het template op alle pagina’s hetzelfde is, zal het minder tijd kosten om de CSS code te schrijven en zullen de kosten lager zijn.

Als je zelf een responsive website wilt bouwen, is kennis van CSS vereist. CSS wordt gebruikt om het ontwerp en de vormgeving van een website te bepalen. Als je geen ervaring hebt met CSS, raden we het af om zelf aan de slag te gaan. Het bouwen van een responsive website kan namelijk veel tijd kosten. Tijd is kostbaar, dus waarom zou je niet investeren in een professioneel responsive webdesign en je tijd besteden aan andere belangrijke zaken?

Hoe gaat een responsive website laten maken in zijn werk?

In de eerste plaats is het belangrijk om een back-up te maken van al je bestanden. Niets is vervelender dan alles kwijt te raken. Beter voorkomen dan genezen. Vervolgens gaan we aan de slag met het responsive maken van je website. In feite krijg je drie verschillende websites voor verschillende apparaten. Jij zult hier echter niets van merken. We bouwen namelijk één website die goed zichtbaar is op alle apparaten.

We kunnen deze website voor je bouwen in het gebruiksvriendelijke beheersysteem WordPress. Dit systeem zorgt ervoor dat je website optimaal wordt gepresenteerd. We raden WordPress aan vanwege het gemak voor jou als gebruiker en voor het gemak van jouw klanten als bezoekers. Bovendien waardeert Google WordPress erg goed, zoals we hierboven al hebben vermeld.

Indien je nog geen website hebt, geen zorgen, we zullen deze niet offline halen! Tijdens het werk blijft je website te allen tijde bereikbaar. De aanpassingen die we maken hebben voornamelijk invloed op smartphone- en tabletgebruikers, dus desktopgebruikers zullen er weinig van merken. We werken altijd op onze eigen server. Deze is beveiligd en NIET zichtbaar in zoekmachines. Je zult dus niet plotseling door Google worden berispt vanwege dubbele inhoud wanneer je je eigen content toevoegt aan de website.

We zullen eerst een demo maken wanneer we een responsieve website voor je maken. Zodra de demo van de nieuwe website gereed is, krijg je de kans om de website op je gemak te bekijken en feedback te geven.

Misschien kom je nog wel een grapje van de ontwikkelaar tegen in zijn eigen geschreven teksten, dus het is de moeite waard om ernaar op zoek te gaan!

Daarna zullen we jouw feedback verwerken en kan de responsive website uitgebreid getest worden. Zodra alle aanpassingen zijn doorgevoerd en alles naar behoren werkt, kan de oude website vervangen worden door de responsive website. Het is tijd om de lancering van de website te vieren!

Wij hechten er waarde aan dat jij je als ondernemer kunt richten op waar je het meest van houdt, namelijk ondernemen. We begrijpen dat je geen tijd hebt om urenlang met je website bezig te zijn en deze te onderhouden. Jouw bezoekers moeten echter wel moeiteloos door jouw website kunnen navigeren.

We ontwikkelen een moderne, responsieve website met een prachtig ontwerp. Deze website is gebruiksvriendelijk, zelfs voor mensen met beperkte kennis. Naast het maken van een responsieve website, kunnen we ook het onderhoud voor je verzorgen. Neem contact met ons op om de diverse mogelijkheden te bespreken.

Samenwerken met DVB Digital

Alvorens we een responsive website laten ontwikkelen, voeren we graag uitgebreide gesprekken met onze klanten. Tijdens deze gesprekken maken we kennis met elkaar en brengen we al jouw wensen in kaart. Het kan voorkomen dat je nog geen website hebt of dat we je huidige website responsive moeten maken. Indien we een website responsive moeten maken, kunnen we overleggen of je content en afbeeldingen van de oude website wilt behouden.

Als we een volledig responsive website laten maken, vragen we meestal om beeldmateriaal of voorbeelden als referentiepunt. Je hebt al besloten dat je een responsive website wilt hebben, maar het is ook van belang dat we samen bepalen wat de doelstellingen van de website zijn. Welke hostingpartij gaan we kiezen en is er behoefte aan SEO-optimalisatie of nieuwe content na de lancering van de website? Nadat we kennis hebben gemaakt en alle aspecten van het project hebben besproken, gaan we aan de slag met het opstellen van een offerte voor het website traject. Zodra de offerte is goedgekeurd, gaan onze webdesigners en webdevelopers voor je aan de slag.

Een website is onmisbaar in de digitale wereld waarin we leven, en een website die op alle apparaten functioneert is essentieel! Het laten maken van een responsive website heeft dan ook vele voordelen. Je vindbaarheid zal verbeteren, de gebruikerservaring zal toenemen en je marketingopbrengsten kunnen stijgen. Neem nu contact met ons op om de mogelijkheden voor het responsive maken van jouw website te bespreken. We staan klaar om je te helpen!

Derrik van bemmel dvbmedia

Derrik van Bemmel is Online Performance Marketeer met meer dan 10 jaar ervaring bij opdrachtgevers zoals OOM verzekeringen, Pearle Opticiens, Jaarbeurs Utrecht, International Card Services (ICS). 

Plan een online afspraak in voor een vrijblijvende brainstorm om jouw ideale online marketing strategie vorm te geven.

Neem vrijblijvend contact met ons op

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll naar boven