Is het de moeite waard om linkbuilding uit te besteden?

Wil je de ranking van je website in zoekmachines verbeteren en meer verkeer naar je site genereren? Linkbuilding is essentieel!

Zonder een degelijk linkprofiel is het vrijwel onmogelijk om goed te scoren in Google. Met linkbuilding zorg je ervoor dat andere websites naar jouw pagina verwijzen en dat er voldoende uitgaande links naar andere websites zijn. Er zijn verschillende manieren om links te verkrijgen, maar deze zijn tijdrovend en kunnen niet zomaar naast je normale werkzaamheden worden gedaan. Het is verstandig om de hulp in te schakelen van een ervaren linkbuilding bureau. Bij DVB Digital zijn we gespecialiseerd in het ontwikkelen van op maat gemaakte linkbuildingstrategieën die aansluiten bij jouw unieke behoeften en doelen. Of je nu je zoekmachine rankings wilt verbeteren, meer verkeer naar je website wilt genereren of je merk als autoriteit in jouw branche wilt vestigen, wij kunnen je helpen!

Wat is linkbuilding?

Het proces van linkbuilding is een essentieel onderdeel van zoekmachine optimalisatie (SEO). Het houdt in dat waardevolle links worden uitgewisseld tussen verschillende websites. Een hyperlink, ook wel bekend als een backlink of gewoon een link, stelt gebruikers in staat om door verschillende webpagina’s te navigeren. Wanneer jouw website wordt gelinkt op websites met een hoge autoriteit, kan dit zoekmachines helpen om jouw website als betrouwbaar te beschouwen. Dit resulteert in een betere ranking en een hogere weergave in de zoekresultaten, wat uiteindelijk leidt tot meer verkoopkansen. Als je ervoor kiest om jouw zoekmachine optimalisatie uit te besteden, nemen wij ook het linkbuilding proces volledig voor onze rekening. Met linkbuilding werk je dus aan het vergroten van de waarde van jouw domein.

Waarom linkbuilding voor jou als ondernemer essentieel is

Het hebben van links naar je website is van groot belang voor bedrijven. Deze links fungeren als een soort goedkeuring en geven zoekmachines aan dat andere websites jouw inhoud waardevol en relevant vinden. Hoe meer kwaliteitslinks er naar jouw site verwijzen, hoe groter de kans dat zoekmachines jouw website zien als een betrouwbare en gezaghebbende bron van informatie.

Linkbuilding is daarom essentieel voor bedrijven, omdat het helpt om het organische verkeer naar jouw website te vergroten. Dit kan op zijn beurt leiden tot meer leads, verkopen en inkomsten. Daarnaast kunnen links bedrijven helpen om hun merk en online aanwezigheid te positioneren, evenals hun zoekmachine rankings te verbeteren voor specifieke trefwoorden en onderwerpen.

Het is vanzelfsprekend dat dit niet mag ontbreken; het kan jou een voorsprong geven ten opzichte van andere bedrijven in jouw branche! Als jouw website meer kwalitatieve links heeft dan jouw concurrenten, kun je hen verslaan in de zoekresultaten, wat op zijn beurt weer leidt tot meer zakelijke kansen en omzet.

Voordelen van linkbuilding

Linkbuilding biedt tal van voordelen voor bedrijven die hun online aanwezigheid en zichtbaarheid willen verbeteren. Hier zijn de belangrijkste voordelen van linkbuilding:

1. Betere ranking in zoekmachines: Zoekmachines gebruiken links om de relevantie en autoriteit van een website te bepalen. Hoe meer hoogwaardige links naar jouw site verwijzen, hoe hoger zoekmachines je site waarderen!

2. Meer organisch verkeer: Wanneer andere websites naar jouw site linken, kan dit leiden tot meer verkeer naar jouw site. Mensen die de link op de andere site zien, kunnen erop klikken en naar jouw site worden geleid.

3. Verhoogde exposure en branding: Linkbuilding kan ook helpen om jouw merk en website meer zichtbaarheid te geven online.

4. Verbeterde domein autoriteit: Domein autoriteit is een score die zoekmachines gebruiken om de algemene autoriteit en betrouwbaarheid van een website te meten. Door kwaliteitslinks van andere websites te verkrijgen, kun je de domein autoriteit van je website verbeteren, wat op zijn beurt kan helpen om je zoekmachine rankings en online zichtbaarheid te verbeteren.

5. Meer verwijzingsverkeer: Verwijzingsverkeer verwijst naar gebruikers die op een link op een andere website klikken en naar jouw website worden geleid. Dit is zeer waardevol, omdat het vaak gericht is en kan leiden tot meer conversies en verkopen. En dat is natuurlijk wat we allemaal willen!

Kwalitatieve linkbuilding uitbesteden bij ons bureau

Zoals je al begrijpt, kun je profiteren van de kennis en ervaring van professionals die bekend zijn met de nieuwste linkbuildingtechnieken en best practices door linkbuilding uit te besteden. Je weet nu dat een hoge domeinwaarde belangrijk is, omdat dit aangeeft dat jouw website gezaghebbend is in de ogen van zoekmachines en bezoekers. Het is echter ook van groot belang om het allemaal goed te monitoren en te meten. Hiervoor maken wij gebruik van tools die je zelf niet wilt aanschaffen, omdat ze vaak erg duur zijn. Het uitbesteden van linkbuilding maakt deel uit van het uitbesteden van SEO.

Bovendien kan het uitbesteden van linkbuilding ook kostbare tijd en middelen besparen, zodat u zich kunt concentreren op andere belangrijke aspecten binnen uw organisatie. Een ander voordeel van het uitbesteden van uw linkbuildingactiviteiten aan een specialist ligt op het gebied van concurrentieanalyse. Het is van groot belang dat u niet alleen hoog scoort in Google, maar ook uw concurrentie overtreft! Onze specialisten brengen de online omgeving van uw branche nauwkeurig in kaart en zien precies welke backlinks nodig zijn om uw concurrenten te verslaan in de zoekresultaten.

Als u uw online zichtbaarheid, autoriteit en organisch verkeer wilt verbeteren, is het een verstandige investering om uw linkbuilding uit te besteden aan ons bureau. Als online marketing specialisten kunnen wij uw bedrijf helpen bij het ontwikkelen van een uitgebreide linkbuildingstrategie die is afgestemd op uw specifieke doelen en doelgroep.

Derrik van bemmel dvbmedia

Derrik van Bemmel is Online Performance Marketeer met meer dan 10 jaar ervaring bij opdrachtgevers zoals OOM verzekeringen, Pearle Opticiens, Jaarbeurs Utrecht, International Card Services (ICS). 

Plan een online afspraak in voor een vrijblijvende brainstorm om jouw ideale online marketing strategie vorm te geven.

Neem vrijblijvend contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll naar boven