Op maat gemaakt webdesign.

Verhoog uw omzet, winst en aantal leads met een website die goed converteert.

Haal het maximale uit jouw webdesign

Vergroot jouw naamsbekendheid, omzet en winst met behulp van een website of webshop. Het is essentieel om te zorgen voor een professioneel webdesign om het maximale uit jouw online aanwezigheid te halen. Tijdens het ontwerpproces van websites dien je rekening te houden met diverse factoren, zoals conversiegerichtheid, consistentie met jouw huisstijl, responsiviteit en mobielvriendelijkheid, en zoekmachineoptimalisatie. Bij ons kun je terecht voor op maat gemaakte websites die uitstekend presteren en converteren.

Functioneel ontwerp (FO)

Grafisch ontwerp

Technische realisatie

Website portfolio: hoe wij bedrijven laten groeien.

Veel bedrijven beschikken niet over de juiste kennis of ervaring op het gebied van webdesign om rekening te houden met alle factoren die bepalen of jouw nieuwe website uitstekend functioneert. DVB Digital staat voor je klaar om te helpen bij het ontwerpen van een succesvolle website. Onze marketing creatieven en ontwikkelaars brengen ontwerp en techniek samen.

In 3 simpele stappen helpen wij je aan een nieuw webdesign

Stap 1: Functioneel ontwerp (FO)

Hoe moet een website functioneren? Welke functies moeten eraan worden toegevoegd? Net zoals je geen huis bouwt zonder tekeningen en ontwerp, is het ook belangrijk om een website op dezelfde manier te benaderen. In de eerste stap van het webdesignproces inventariseren we jouw wensen en eisen voor jouw nieuwe website. Door te investeren in een functioneel ontwerp, profiteer je van de volgende voordelen:

1. Minder kosten voor extra werk
2. Minder miscommunicatie
3. Geen vertragingen in de planning en gemiste deadlines.

Stap 2: Grafisch ontwerp (GO)

Een grafisch ontwerp heeft invloed op alle aspecten van jouw website of webshop. Het is de visuele interpretatie van het functioneel ontwerp. Het gaat verder dan alleen het uiterlijk van jouw site. Een professioneel grafisch ontwerp zorgt voor de connectie tussen jouw bedrijf en jouw (potentiële) klanten. Daarnaast geeft een grafisch ontwerp je een duidelijk beeld van waar de verschillende elementen geplaatst moeten worden en kan dit ontwerp vervolgens worden omgezet naar techniek.

  • Visualisatie van de website
  • Responsieve weergave van de website
  • Het design wordt omgezet naar technische realisatie.

Stap 3: Technische realisatie

Nadat het functioneel en grafisch ontwerp is voltooid, kan het technisch ontwerp van start gaan. Deze fase markeert de overgang van een visueel webdesign naar een functionele website. Het team van DVB Digital werkt met de meest geavanceerde tools en systemen om ervoor te zorgen dat de website voldoet aan alle moderne functionaliteiten die klanten en gebruikers verwachten. Van afbeeldingen tot lettertypen en van video’s tot call-to-action knoppen, alles wordt technisch voorbereid.

  • Alle elementen in de techniek
  • Koppelingen naar andere systemen
  • Inclusief CMS training indien gewenst.

Maximale conversies met een goed webdesign

Elk webdesignproject is uniek. Geen enkele organisatie en doelgroep is namelijk hetzelfde. Wil je de zekerheid dat het ontwerp van jouw website perfect aansluit bij de wensen van zowel jezelf als jouw klanten? Zorg er dan voor dat alle stappen van het ontwerptraject worden gevolgd. Het Functioneel Ontwerp (FO), Grafisch Ontwerp (GO) en het Technisch Ontwerp (TO) bepalen allemaal of jouw website succesvol zal zijn. We leggen je graag uit wat deze stappen precies inhouden en waarom iedere stap van essentieel belang is.

Begin met een functioneel ontwerp

Bij complexe webdesign trajecten is een functioneel ontwerp van essentieel belang. Het functioneel ontwerp kan worden gezien als de blauwdruk van een huis. Zonder deze blauwdruk is er geen duidelijk einddoel en kunnen verschillende partijen hun eigen interpretatie geven aan het project.

Extra kosten voor bijkomende werkzaamheden, een aanzienlijke kans op miscommunicatie, vertraging in de planning en het missen van deadlines zijn dan onvermijdelijk. Het is daarom altijd verstandig om te investeren in een functioneel ontwerp wanneer je een professionele website laat ontwerpen. Of je nu een volledige website, applicatie of webshop wilt laten bouwen. Zelfs als je meerdere landingspagina’s wilt laten ontwerpen: een functioneel ontwerp wordt beschouwd als de blauwdruk van het volledige ontwerp. Het functioneel ontwerp bestaat voornamelijk uit tekst, maar mindmaps en illustraties kunnen ook deel uitmaken van een functioneel ontwerp. Het functioneel ontwerp zorgt voor duidelijkheid tijdens het webdesignproces en biedt daarom aanzienlijke toegevoegde waarde.

Waarom een functioneel ontwerp?

Het functioneel ontwerp (FO) is van essentieel belang voor zowel het technisch ontwerp (TO) als het grafisch ontwerp (GO). Het functioneel ontwerp moet een heldere beschrijving bevatten van de vereisten waaraan de website moet voldoen, om zo controle te behouden over het uiteindelijke resultaat. Zonder een functioneel ontwerp zal de programmeur zijn eigen interpretatie geven aan het ontwerp, wat mogelijk niet volledig overeenkomt met jouw wensen en eisen als klant. Een functioneel ontwerp biedt duidelijke richtlijnen en voorkomt onduidelijkheden of vertragingen tijdens het proces van websiteontwikkeling.

Waaruit bestaat een FO?

Iedere website is uniek. Daarom zijn wij van mening dat geen enkel functioneel ontwerp hetzelfde is. Bij het maken van een webdesign raden wij echter aan om de volgende elementen op te nemen in het FO:

1. Inleiding
2. Doelgroep
3. Doelen van de website
4. Structuur van de website
5. Uitwerking van verschillende pagina’s
6. Functionaliteiten per pagina
7. Input voor design (GO) en techniek (TO)
8. Optionele functionaliteiten

Het is belangrijk om te benadrukken dat jouw website uniek is, waardoor bepaalde elementen natuurlijk kunnen worden verwijderd of toegevoegd.

Ontwerp wireframes of mockups

Wireframes, ook wel mockups genoemd, zijn een visueel hulpmiddel dat wordt gebruikt tijdens het ontwikkelen van een website of webshop. In tegenstelling tot de grafische vormgeving van de website, ligt de focus bij wireframes op de inhoud. Ze geven een overzicht van de verschillende onderdelen die aan de website worden toegevoegd, zoals de locatie van buttons, call-to-actions, afbeeldingen en navigatieonderdelen. Door deze basisweergave van de website krijg je direct een duidelijk beeld van de elementen die op alle webpagina’s aanwezig zullen zijn. Bovendien dwingt een wireframe je om na te denken over alle onderdelen die een website moet bevatten, rekening houdend met je doelgroep, gebruiksvriendelijkheid en bruikbaarheid.

Een professioneel grafisch ontwerp

Je hebt slechts één kans om een eerste indruk te maken. Het grafisch ontwerp van jouw website kan gezien worden als jouw persoonlijke visitekaartje. Maak een positieve indruk door te kiezen voor een professioneel ontwerp dat past bij de identiteit van jouw organisatie. Onze experts gaan samen met jou aan de slag om een design te creëren dat voldoet aan jouw wensen en die van jouw doelgroep.

Een grafisch ontwerp heeft invloed op alle elementen die jouw website of webshop bevat. Het gaat verder dan alleen het uiterlijk van jouw site. Een professioneel grafisch ontwerp zorgt voor de verbinding tussen jouw bedrijf en jouw (potentiële) klanten. Door strategisch na te denken over de vormgeving, overtuig je uiteindelijk de bezoekers van de website om actie te ondernemen. Het webdesign kan nog zo mooi zijn, maar als bezoekers jouw producten niet aanschaffen via de nieuwe website, heeft jouw organisatie er niets aan. Met het juiste webdesign behoud je klanten en voorkom je dat zij de voorkeur geven aan de website van concurrenten.

Samen op zoek naar het perfecte design

Bij het creëren van een grafisch ontwerp, nemen de webdesigners van DVB Digital diverse aspecten in overweging. Hierbij kan gedacht worden aan een eigentijdse kleurenpalet, geschikte afbeeldingen en een logische structuur van de website.

Daarnaast is een origineel ontwerp van groot belang. Door te kiezen voor een uniek design, onderscheid je jezelf en blijf je je concurrenten voor. Zelfs kleine details zoals het lettertype en de kleur van knoppen spelen een belangrijke rol tijdens dit gedeelte van het webdesignproces. Al deze elementen worden vastgelegd in een huisstijl. Door trouw te blijven aan deze huisstijl, zorg je voor een consistente merkbeleving en breng je altijd de juiste emotie over.

Méér conversies door het juiste ontwerp

Het grafisch ontwerp dient een blijvende indruk achter te laten bij bezoekers van de website. De marketingexperts van DVB Digital zijn op de hoogte van wat momenteel en in de toekomst werkt op het gebied van webdesign. We houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en blijven altijd up-to-date door middel van relevante trainingen. Hierdoor kunnen we zorgen voor een professioneel webdesign dat leidt tot meer leads, omzet en klanten.

Aan de slag met de technische realisatie

Zodra het functionele en grafische ontwerp is voltooid, kan het technische ontwerp beginnen. Deze fase betekent de overgang van een visueel webdesign naar een functionele website. Het ontwikkelteam van DVB Digital maakt gebruik van de meest recente tools en systemen, zodat de website voorzien is van alle moderne functionaliteiten die klanten en gebruikers verwachten.

‘Mobile first’ en responsive website design

Tijdens het technisch ontwerp moeten verschillende aspecten in overweging worden genomen. Allereerst moet er rekening worden gehouden met de apparaten die jouw klanten gebruiken om jouw website te bezoeken. Uit recent onderzoek blijkt dat iets meer dan 50 procent van al het online verkeer tegenwoordig via mobiele apparaten verloopt. Het is dan ook niet verrassend dat de digital marketing developers van DVB Digital hier tijdens de technische realisatie rekening mee houden. Tijdens deze fase zorgen wij voor een responsive website die geschikt is voor desktop, mobiele telefoon en tablet. Hierdoor maakt het niet uit welk apparaat de klant gebruikt om jouw nieuwe website te bezoeken. De content die hierop staat is altijd goed leesbaar! Gebruiksvriendelijke content en website zijn van groot belang.

Alle elementen van de website zullen zich automatisch aanpassen aan de resolutie van het beeldscherm van de bezoeker. Van afbeeldingen tot het lettertype en van video’s tot call-to-action buttons: de onderdelen van jouw website passen zich automatisch aan het schermformaat aan.

Niet alleen verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van je website op deze manier, maar door een responsive design toe te passen, verhoog je ook de vindbaarheid van jouw website in de zoekresultaten van Google. Dit geldt vooral als je de hulp van een SEO specialist inschakelt. Uiteindelijk zal dit resulteren in meer bezoekers en een hoger conversiepercentage.

Zorg voor meetbare resultaten

Het is zeer waarschijnlijk dat jouw website het belangrijkste kanaal is voor conversie. Uiteraard wil je dan precies weten hoeveel extra omzet en conversies het nieuwe webdesign oplevert voor jouw bedrijf. DVB Digital implementeert standaard de belangrijkste analytische tools op jouw nieuwe website, zodat je precies kunt zien hoeveel bezoekers er komen, welke pagina’s het meest bezocht worden en hoe de klantreis eruitziet.

Webdesign inclusief CMS training

Een goed werkende website is natuurlijk erg prettig. Soms zijn er echter aanpassingen nodig zodra de nieuwe website live gaat. Misschien wil je bijvoorbeeld nieuwe producten toevoegen aan een webshop of een bepaalde tekst op een landingspagina wijzigen. Bij DVB Digital zorgen we ervoor dat het webdesign wordt geïmplementeerd in een gebruiksvriendelijk Content Management Systeem (CMS). Wij geven de voorkeur aan WordPress, zodat je zelf gemakkelijk wijzigingen kunt aanbrengen in dit CMS, zonder altijd onze hulp of die van een technisch bedrijf nodig te hebben. We zorgen ervoor dat je kennisniveau up-to-date blijft door een CMS-training te geven bij de oplevering van de website.

Bovendien wordt de website pas live gezet op het moment dat jij 100% tevreden bent met het resultaat. Gedurende het hele webdesignproces blijven onze experts in contact met jou. Daarnaast houden we je op de hoogte van ontwikkelingen via een testomgeving. Op deze manier kun je gemakkelijk elke stap van het proces volgen en wordt er een design online gezet waar je trots op kunt zijn.

Veelgestelde vragen

We begrijpen dat je mogelijk vragen hebt over wat je kunt verwachten van webdesign bij DVB Digital. Onze grafische studio met designers en bouwers heeft de meest voorkomende vragen hier samengevoegd. Als jouw vraag er niet tussen staat of als je nog twijfelt of je een nieuw webdesign nodig hebt, neem dan telefonisch contact met ons op. We staan klaar om je te helpen!

1. Een websiteontwerp is een visuele representatie van een website. Alle visuele elementen zijn te vinden in een websiteontwerp. Bij DVB Digital bestaat websiteontwerp uit drie onderdelen, namelijk:

– Functioneel ontwerp (FO)
– Grafisch ontwerp (GO)
– Technische realisatie.

Een functioneel ontwerp is essentieel voor het ontwerpproces, aangezien het fungeert als de blauwdruk van het gehele design. Hoewel het FO voornamelijk uit tekst bestaat, kunnen mindmaps en illustraties ook een rol spelen in het functioneel ontwerp. Het functioneel ontwerp draagt bij aan de helderheid gedurende het webdesign traject en voegt daarom aanzienlijke waarde toe. Aangezien elk webdesign traject uniek is, is het functioneel ontwerp vaak de eerste stap om alle wensen en eisen goed te begrijpen.

Uiteraard wordt jouw website ontworpen en gebouwd volgens de laatste richtlijnen om je website goed te laten scoren. Dit betekent echter niet dat je vandaag live gaat en morgen in de top drie staat. Zelfs als je daar al stond kan je even terugvallen. Onze SEO experts kunnen je in samenwerking met onze inbound marketing experts adviseren wat je kunt doen voor je organische vindbaarheid. Wil je jouw website direct goed promoten in de zoekmachine, dan raden we aan om aan de slag te gaan met zoekmachine adverteren met behulp van een SEA specialist.

Onze ontwikkelaars hebben expertise in het bouwen van WordPress websites en zijn bekwaam in het tot stand brengen van verbindingen met externe partijen. WordPress is een gebruiksvriendelijk contentmanagementsysteem (CMS) en wordt goed geïndexeerd door Google in de zoekmachine. Uiteraard zullen we met je meedenken over de verschillende mogelijkheden, maar in principe adviseren we je om te kiezen voor de ontwikkeling van een WordPress website.

Er wordt geen nieuwe inhoud gecreëerd. Webdesign omvat enkel de ontwerpen en de techniek. Wil je meer weten over content? We staan altijd klaar om met je te brainstormen over een geschikte contentstrategie.

Indien je bezig bent met de website, is het mogelijk om tijdens het ontwerpen en de technische realisatie al te beginnen met zoekmachine optimalisatie. Onze SEO expert kan hierbij helpen, evenals één van onze inbound-content experts als er nieuwe content nodig is. Op deze manier ben je er zeker van dat jouw website na lancering beter vindbaar zal zijn dan wanneer je dit niet gelijktijdig hebt aangepakt.

Webdesign wordt op maat gemaakt, hoe groter je website of webshop is, hoe hoger de kosten zullen zijn. Als jouw website bijvoorbeeld alleen bestaat uit een landingspagina en een contactpagina, zal dit aanzienlijk goedkoper zijn dan wanneer je een webdesign nodig hebt voor meerdere pagina’s. Moeten er externe koppelingen worden gemaakt? Moeten er tien of honderden productpagina’s worden vormgegeven? Zie de kosten altijd als een investering. Een investering die zich zal terugbetalen in een betere vindbaarheid, een gebruiksvriendelijke website en een webdesign dat perfect aansluit bij jouw bedrijf.

 Als het gaat om webdesign, maken we een onderscheid tussen het ontwerpen en bouwen van een website of webshop. De kosten voor een website variëren gemiddeld tussen de € 4.750,- en € 9.000,-. Voor een webshop liggen de kosten gemiddeld tussen de € 9.500,- en € 18.000,-.

Dit hangt volledig af van:

1. Het aantal sjablonen
2. Externe links
3. Import / export
4. Mogelijke rekenmachines en dergelijke
5. Multisite (meerdere talen)
6. Standaard producten of variabele producten.

Ja, het vullen van de content op de website valt niet onder webdesign. Wij zijn echter bereid om hierover met je mee te denken, maar hiervoor zal een aparte offerte worden opgesteld als je wilt dat dit door een expert van DVB Digital wordt gedaan.

Direct een professioneel webdesign aanvragen?

Een deskundig webdesign leidt tot meer bezoekers, klanten en omzet. Is jouw website verouderd en toe aan een herontwerp? Of wil je weten wat een nieuw websiteontwerp jouw bedrijf kan opleveren? Neem contact op met de digitale experts van DVB Digital. Wij tonen je graag de mogelijkheden. Voor talloze (inter)nationale klanten hebben we succesvolle webdesigns gemaakt die zorgen voor meer leads en conversies. Ontdek waar jouw kansen liggen en neem vrijblijvend contact met ons op!

Derrik van bemmel dvbmedia

Derrik van Bemmel is Online Performance Marketeer met meer dan 10 jaar ervaring bij opdrachtgevers zoals OOM verzekeringen, Pearle Opticiens, Jaarbeurs Utrecht, International Card Services (ICS). 

Plan een online afspraak in voor een vrijblijvende brainstorm om jouw ideale online marketing strategie vorm te geven.

Neem vrijblijvend contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll naar boven