Kunnen meer bezoekers en klanten worden aangetrokken met een hoogwaardig websiteontwerp?

Een professioneel websiteontwerp dat responsief is, is de basis voor een website die goed converteert!

Wat kun je verwachten?

Responsive website design laten maken

Ben je op zoek naar een professioneel marketingbureau om het ontwerp van je website uit te besteden? Zonder het juiste ontwerp is het simpelweg niet mogelijk om het maximale uit je website te halen. Bij het ontwerpen van websites moet je rekening houden met verschillende factoren. Is de website bijvoorbeeld voldoende gericht op conversie? Passen alle elementen op de pagina wel bij je huisstijl? Is het ontwerp van je website wel responsive? Worden alle pagina’s van de website goed gevonden in Google? Wij bieden op maat gemaakte ontwerpen aan, onze websites presteren goed én converteren.

In 3 simpele stappen helpen wij je verder

Stap 1. Het begint met een functioneel ontwerp

Op welke manier wil je dat de website functioneert? Aan welke eisen moet de site voldoen en welke functionaliteiten moeten erin worden opgenomen? Net zoals je geen huis zou laten bouwen zonder tekeningen en ontwerp, waarom zou je dan wel het ontwerp van een website negeren? In de eerste stap van het websiteproces inventariseren we de wensen en eisen met betrekking tot het nieuwe design. Investeren in een functioneel ontwerp heeft onder andere de volgende voordelen:

 • Minder miscommunicatie
 • Minder kosten voor extra werk
 • Geen vertraging in de planning en het missen van deadlines.

Stap 2. Het grafisch ontwerp

Hier wordt het visuele ontwerp van de website gecreëerd. Dit design heeft impact op alle elementen die jouw website bevat. Het is eigenlijk de visuele vertaling van het functionele ontwerp uit de vorige fase. Het grafische ontwerp van de site zorgt voor de connectie tussen jouw bedrijf en potentiële klanten. Met een grafisch ontwerp weet je precies welke elementen waar op de site geplaatst zullen worden.

 • Visualisatie van de website
 • Adaptieve weergave van de site
 • Ontwerp wordt omgezet naar technische realisatie.

Stap 3. Technische realisatie van het website design

Dit vormt de laatste fase, waarbij het ontwerp wordt omgezet naar een echte website. We starten met een technisch ontwerp, waarna een functionele website ontstaat. Op deze manier krijgt jouw website de meest moderne functionaliteiten die je kunt verwachten. Tijdens deze fase worden lettertypes, afbeeldingen, video’s en call-to-action knoppen klaargezet.

 • Technische aspecten
 • Inclusief training voor het CMS (indien nodig)
 • Integratie met eventuele andere systemen.

Veelgestelde vragen

Het is begrijpelijk dat je vragen hebt over wat je kunt verwachten van een webdesign bureau zoals DVB Digital. Onze grafische studio, met een team van designers en developers, heeft de meest gestelde vragen hieronder samengevoegd. Mocht jouw vraag er niet tussen staan of twijfel je nog steeds of je een nieuw webdesign nodig hebt, neem dan telefonisch contact met ons op. Wij staan klaar om je te helpen!

Een nieuwe website is een omvangrijk project. Tal van medewerkers binnen jouw bedrijf willen hun inbreng hebben. De marketingmanager streeft ernaar om alle persona’s effectief aan te spreken. De HR-manager wil een uitgebreid vacaturegedeelte en de salesafdeling wil voornamelijk leads genereren. En oh ja, er is ook nog een ‘webdesigner’ aanwezig die eigenlijk een cutting-edge website wil en het liefst direct op nummer één in Google wil staan. Zoals je al kunt lezen, zijn er veel wensen van verschillende mensen. Daarom is het verstandig om te beginnen met een ontwerp waarin de doelstellingen van de belangrijkste betrokkenen samenkomen. Wij kunnen je hier uiteraard bij ondersteunen!

Het ontwerpen van een website gaat verder dan alleen het vertalen van je bedrijfspresentatie of brochure. Het is de eerste kennismaking die potentiële klanten met je bedrijf hebben. Bezoekers zullen hier meer informatie vinden over je onderneming en beslissen of ze wel of niet met je willen samenwerken. Het is niet mogelijk om overal verstand van te hebben, en wellicht ontbreekt het je aan kennis over websites. Daarom staan wij klaar om je te helpen, aangezien wij bekend zijn met zaken zoals usability, HTML en zoekmachinevriendelijkheid. Dit is direct het voordeel van het inschakelen van een bureau, je kunt er zeker van zijn dat je een website laat maken die voldoet aan de laatste ontwikkelingen.

Ja, het proces begint inderdaad met het ontwerpen van de homepage van de website. Maar daar stopt het werk niet. Men moet niet onderschatten hoeveel werk er komt kijken bij het creëren van een nieuwe website en het ontwerpen ervan. Of je nu producten wilt aanbieden, vacatures wilt plaatsen, blogartikelen wilt schrijven, wilt chatten met bezoekers, video’s wilt plaatsen, een integratie met sociale media wilt doen, of contentaanbiedingen wilt doen… het is duidelijk dat er talloze mogelijkheden zijn die allemaal een plek moeten krijgen op de website en waarvoor een ontwerp gemaakt moet worden.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw website er op alle apparaten en schermen consistent uitziet. Met de vele verschillende devices, schermafmetingen en browsers kan dit een uitdaging zijn. Een responsive design zorgt ervoor dat jouw website op elk scherm hetzelfde wordt weergegeven. Onze developers zullen je hierbij adviseren en zorgen voor een responsive design.

Het ontwerpen en bouwen van een website of webshop is maatwerk. De kosten zijn afhankelijk van de grootte van de website of webshop. Als jouw website alleen bestaat uit een landingspagina en contactpagina, zal dit aanzienlijk goedkoper zijn dan wanneer je een webdesign nodig hebt voor alle pagina’s. Als je externe koppelingen nodig hebt of honderden productpagina’s moet vormgeven, zullen de kosten ook hoger zijn. Het is belangrijk om de kosten altijd te zien als een investering. Deze investering zal zich terugbetalen in een betere vindbaarheid, een gebruiksvriendelijke website en een webdesign dat past bij jouw bedrijf.

Voor het ontwerpen en bouwen van een website liggen de kosten gemiddeld tussen de € 4.750,- en € 9.000,-. Voor een webshop liggen de kosten gemiddeld tussen de € 9.500,- en € 18.000,-.

Dit hangt volledig af van:

1. Het aantal sjablonen
2. Externe links
3. Import / export
4. Mogelijke calculators en dergelijke
5. Multisite (meerdere talen)
6. Standaard producten of variabele producten.

Waarom je met webshop webdesign moet beginnen

Een webwinkel moet efficiënt werken en goed zichtbaar zijn in de zoekresultaten van zoekmachines. Een goed werkende webwinkel begint met het ontwerp van de website. Hoe moet de webwinkel er visueel uitzien? Hoe ga je de productpagina’s presenteren? Je wilt het maximale halen uit het ontwerp van je website en veel producten verkopen in je webwinkel.

 • Is het noodzakelijk om regelmatig een nieuw webdesign te hebben?
 • Waarom is het belangrijk om te beginnen met een website design?
 • Draagt een goed website design bij aan de organische vindbaarheid van mijn website?
 • Wat zijn de voordelen van het inschakelen van een webdesign bureau?
 • Moet ik beginnen met het ontwerpen van een homepage voor mijn website?
 • Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn landingspagina’s er aantrekkelijk uitzien?
 • Klopt mijn intuïtie over mijn huidige bureau? Doen ze echt wat ze beloven?
 • Is mijn website technisch verouderd en daardoor traag?

Een responsive web design dat klaar is voor de toekomst!

Als ondernemer is het belangrijk om een website te hebben die niet alleen leads genereert, maar ook een goede weergave is van je bedrijf. Je website is immers het visitekaartje van je onderneming en daarom moet de indruk die bezoekers krijgen kloppen! Bovendien wil je niet elke twee jaar investeren in een nieuwe website. Als je DVB Digital inschakelt voor het ontwerpen van je website, ben je verzekerd van een design dat klaar is voor de toekomst.

Wij houden rekening met de nieuwste ontwikkelingen en zorgen ervoor dat je website goed presteert in Google. Een goed design van je website zorgt voor meer gebruiksgemak en zorgt ervoor dat de aandacht van de bezoekers op de juiste elementen wordt gevestigd. Ben je benieuwd naar wat wij voor jouw website kunnen betekenen en hoe wij een design kunnen maken dat zorgt voor meer omzet en meer klanten? Neem dan contact met ons op en ontdek het snel.

Start vandaag nog met een nieuw website design

Het is van groot belang om te benadrukken dat een goed responsive webdesign essentieel is voor jou als ondernemer. De website fungeert eigenlijk als een van jouw salesmedewerkers. Het is hierop dat een bezoeker beslist of hij wel of niet met jou in zee gaat, en uiteindelijk zorgt dit ervoor dat er geld binnenkomt. Het is toch zonde dat wanneer je veel digitale marketing inzet om mensen in contact te brengen met deze salesmedewerker, ze terechtkomen op een website die niet goed functioneert en ze geen zaken met jou kunnen doen?

Daarom is het van belang om een professioneel website design te laten maken, wij kunnen je hierbij helpen! We hebben veel ervaring en spelen in op de laatste trends als het gaat om webdesign

Pak snel de aandacht van een bezoeker

Alles gebeurt in een snel tempo! Daarom moet onze online ervaring op een website ook snel en efficiënt zijn. Onze aandacht is snel afgeleid, dus het is belangrijk om op een andere manier naar het ontwerp van een website te kijken. Een website moet intuïtief aanvoelen, zodat je niet hoeft na te denken over het vinden van de juiste informatie. Welke stappen kan ik nemen op de site en waar vind ik de verschillende pagina’s? Als dit allemaal soepel verloopt, kun je de aandacht van de bezoeker vasthouden. Ze zullen sneller informatie aanvragen op je site en eerder in contact komen met je salesafdeling.

Laten we nu niet langer om de hete brij heen draaien, dat is uiteraard waar het allemaal om draait bij een website, namelijk het genereren van leads.

Uithangbord van jouw onderneming

Het is van essentieel belang dat de website technisch goed functioneert en goed presteert in Google. Daarnaast is het ook belangrijk dat alles er professioneel en betrouwbaar uitziet voor jouw onderneming. Het design van de website mag zeker niet worden verwaarloosd, aangezien dit ook nog eens de conversie verhoogt. Het vormen van een mening gebeurt namelijk al binnen 50 milliseconden.

Als de bezoeker binnen deze korte tijd geen goed gevoel krijgt op jouw website, is de kans groot dat hij of zij contact met je opneemt en een lead wordt. Daarom is het van groot belang dat het design van de website er goed, professioneel en betrouwbaar uitziet. Het is eigenlijk een verlengstuk van jouw bedrijf en als je 100% online bent, is dit het enige wat bezoekers van jouw bedrijf zullen zien. Het visitekaartje moet gewoon kloppen en er kan niet worden bezuinigd op het webdesign.

Betere rankings in Google en andere zoekmachines

Het ontwerp van de website heeft een impact op de gebruiksvriendelijkheid en de snelheid van de site. We hebben hier al eerder over gesproken, maar ga je op een creatieve manier los met het ontwerp door flitsende sliders, zware video’s, verschillende pop-ups en ingewikkelde designs toe te voegen? Zal je alle wensen van de verschillende collega’s verwerken in het ontwerp van de website? De kans is groot dat de snelheid van je site hierdoor zal afnemen.

Dit zal resulteren in een slechtere prestatie in de zoekresultaten van Google. Dit kan leiden tot lagere posities en uiteindelijk minder bezoekers en inkomsten voor jou als ondernemer. Daarom is het van essentieel belang om een goede balans te vinden tussen een indrukwekkend ontwerp en goede prestaties. Maak je geen zorgen, onze ontwikkelaars en vormgevers zijn hier volledig van op de hoogte en geven je graag advies!

Meer dan alleen een visitekaartje

Wil je de bezoeker het gevoel van jouw onderneming laten ervaren en op emotioneel niveau aanspreken? Dan is het belangrijk om het imago en de identiteit van jouw bedrijf op de website over te brengen. Vooral als je een ondernemer bent zonder fysieke locatie en volledig online werkt, is een website dé manier om jouw bedrijf als merk te presenteren. Een bezoek aan de website moet voelen als een echte online beleving en een geweldige ervaring zijn. Op deze manier kun je de emotie van de bezoeker aanspreken zonder de identiteit van jouw bedrijf te verliezen.

Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op de websites van NLdigital, Loer Architecten of de Bijenkorf. Deze websites bieden een echte merkbeleving en weten emotie over te brengen. Ben je nieuwsgierig geworden? Je kunt ook meer lezen over het volledige webdesignproces van onze klant WensAmbulance Oost-Nederland of een kijkje nemen op de eigen website van DVB Digital. Met een goed webdesign en een nieuwe website ben je klaar om meer bezoekers, leads en omzet te genereren als ondernemer.

Hoe ziet het kostenplaatje er precies uit?

Een webdesign is altijd maatwerk. Hoe groter de website, hoe hoger de kosten zullen zijn. Als jouw website alleen bestaat uit een homepage en enkele pagina’s, zal dit uiteraard goedkoper zijn dan wanneer je een webdesign nodig hebt voor verschillende aspecten. Als je externe koppelingen met systemen nodig hebt of productpagina’s wilt vormgeven, zal dit ook invloed hebben op de kosten. Het is belangrijk om de kosten voor een website te zien als een investering. Deze investering zal zich terugbetalen in een betere vindbaarheid, een gebruiksvriendelijke site en een webdesign dat perfect past bij jouw bedrijf.

Als het gaat om webdesign, maken we een onderscheid tussen het ontwerpen en bouwen van een website en het ontwerpen en bouwen van een webshop. De kosten voor een website liggen gemiddeld tussen de € 4.750,- en € 9.000,-, terwijl de kosten voor een webshop gemiddeld tussen de € 9.500,- en € 18.000,- liggen.

Direct starten met een professioneel website design?

Als jouw website toe is aan een redesign of als je wilt ontdekken wat een nieuw website design voor jouw bedrijf kan betekenen, neem dan contact op met de digitale experts van DVB Digital. Wij helpen je graag met het realiseren van een professioneel design dat zorgt voor meer bezoekers, klanten en omzet. Laat ons je de mogelijkheden laten zien en ontdek waar jouw kansen liggen. Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op!

Website portfolio: hoe wij bedrijven laten groeien.

Een gebruiksvriendelijke website is essentieel voor een betere navigatie door klanten. Een goed ontwerp en een responsive website dragen hieraan bij. Bij ons kun je terecht voor het ontwerpen van een succesvolle website. We hebben zowel een webdesigner als een webdeveloper in ons team. En ze zijn nu ook voor ons aan de slag gegaan!

Derrik van bemmel dvbmedia

Derrik van Bemmel is Online Performance Marketeer met meer dan 10 jaar ervaring bij opdrachtgevers zoals OOM verzekeringen, Pearle Opticiens, Jaarbeurs Utrecht, International Card Services (ICS). 

Plan een online afspraak in voor een vrijblijvende brainstorm om jouw ideale online marketing strategie vorm te geven.

Neem vrijblijvend contact met ons op

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll naar boven