Adverteer op Marktplaats met behulp van Admarkt.

Begin met werken en zorg ervoor dat jouw producten de aandacht krijgen van een groot publiek!

Wat kun je verwachten?

Waarom jij nu moet starten met Admarkt adverteren

Marktplaats is een bekende online marktplaats waar dagelijks miljoenen Nederlanders (en ook Belgen) actief zijn om nieuwe en tweedehands producten te kopen. Als bedrijf kun je hiermee een nieuwe doelgroep bereiken die je voorheen misschien nog niet had bereikt, of die je met behulp van Marktplaats Admarkt nogmaals kunt benaderen. Marktplaats Admarkt biedt adverteerders een eenvoudige en gerichte manier van adverteren. Hiermee kun je werken aan het vergroten van je naamsbekendheid, het genereren van meer leads, het verhogen van je omzet en het werven van nieuwe klanten. Marktplaats Admarkt is een waardevolle aanvulling op je andere marketingmiddelen. We helpen je graag om hiermee aan de slag te gaan!

In 3 simpele stappen helpen wij je verder

Stap 1. Telefonische inventarisatie

Is Admarkt geschikt voor jouw bedrijf of is het beter om een ander marketingmiddel te gebruiken? Misschien ben je al aan het adverteren op Admarkt en wil je weten of het beter kan of dat er nog verbeterpunten zijn? Neem contact met ons op voor persoonlijk contact. Nadat je ons hebt benaderd, zullen we altijd telefonisch contact met je opnemen. Elk bedrijf is uniek en verdient een unieke aanpak. Wat werkt voor jouw concurrenten, werkt misschien niet voor jouw bedrijf. Stel ons al je vragen en we denken graag met je mee over de mogelijkheden om te adverteren op Admarkt op Marktplaats.

Stap 2. Laten we een plan bedenken

Als je al gebruik maakt van Admarkt voor je bedrijf, bieden we je graag een gratis Quickscan aan. Met deze Quickscan analyseren we je huidige advertenties en hoe je ze hebt opgezet. Dit doen we niet om iets te veranderen, maar om kansen en verbeterpunten in kaart te brengen. Als je nog geen gebruik maakt van Admarkt, is dat geen probleem. We denken graag met je mee of dit geschikt is voor jouw bedrijf en gaan aan de slag om een plan te bedenken dat je kunt implementeren en welke doelgroep je zou kunnen benaderen. Uiteraard zullen we je ook een richtlijn geven voor het budget dat je zou moeten inzetten.

Stap 3. Plan van aanpak bespreken

Een plan van aanpak is geen in beton gegoten plan, dat past ook niet bij ons. Die bespreken we graag met jou, zodat je eventueel nog wat zaken aan kunt passen en kunt overleggen. Dat kan digitaal of telefonisch. Hebben we een Quickscan voor je uitgevoerd? Dan geldt hetzelfde! Wat kun je verwachten van Admarkt Marktplaats adverteren en wat zullen we op welke manier gaan aanpakken. We nemen het graag allemaal met je door en zetten het daarna graag om in een passende offerte voor jouw bedrijf. Zo weet jij precies wat we wanneer gaan doen en hoeveel het zou gaan kosten. Adverteren op Admarkt is een samenwerking die we graag met je aangaan!

FAQ

Het is begrijpelijk dat je vragen hebt over adverteren op Marktplaats. Het adverteren als bedrijf verschilt immers van adverteren als particulier. We hebben de meest gestelde vragen hier samengevoegd. Mocht jouw vraag er niet tussen staan, neem dan gerust contact met ons op!

Admarkt is het advertentiekanaal van Marktplaats waarop webshops hun producten kunnen adverteren. Je betaalt op dezelfde manier als bij andere advertentiemethoden per klik en je kunt een groot publiek van miljoenen mensen bereiken.

Admarkt functioneert op dezelfde manier als Google Ads, waarbij je adverteert met een CPC advertentiemodel. Je hebt de vrijheid om je eigen budget te bepalen en te kiezen hoeveel je wilt betalen per klik. Je kunt ervoor kiezen om handmatig advertenties te maken of deze automatisch in te laden met behulp van een API of feed. Voor deze laatste opties is het nodig om een marketingbureau in te schakelen.

Adverteren op Marktplaats Admarkt kan je zoveel geld kosten als je zelf wilt besteden. Je betaalt per klik op jouw advertentie en hebt de vrijheid om te kiezen of je wilt werken met een totaalbudget voor de hele campagne of dat je dagelijks een bepaald bedrag wilt uitgeven. Op deze manier heb je volledige controle over hoeveel je wilt investeren in adverteren via Admarkt op Marktplaats.

Admarkt adverteren is zeer geschikt voor webshops die hun producten willen versterken en op zoek zijn naar meer mogelijkheden. Meer dan 8 miljoen Nederlanders hebben een account op Marktplaats en met Admarkt heb je nog een extra platform om hen te bereiken met jouw producten.

Waarom adverteren op Marktplaats de ideale aanvulling is!

Als webshop zijnde, ben je constant op zoek naar manieren om je doelgroep op diverse manieren te bereiken. Misschien maak je al gebruik van Google Shopping, Display adverteren of social media marketing? In dat geval zou je op Marktplaats mogelijk een nieuwe doelgroep kunnen vinden.

  • Is het mogelijk om mijn doelgroep op een alternatieve manier te bereiken?
  • Is Admarkt van Marktplaats geschikt voor mijn online winkel?
  • Hoe functioneert Admarkt en hoe kan ik het gebruiken?
  • Hoe verhoudt Marktplaats zich tot andere marketingmiddelen die ik al gebruik?
  • Wat zijn de voordelen van het inzetten van dit kanaal?
  • Werkt Admarkt in principe op dezelfde manier als Google?
  • Kunnen jullie mij assisteren met een API of productfeed naar Admarkt Marktplaats?

Marktplaats Admarkt adverteren

Als ondernemer ben je altijd op zoek naar nieuwe manieren om jouw webshop te promoten, samen met je team. Je wilt meer leads, meer omzet en meer klanten binnenhalen. Wellicht wil je vooral werken aan je naamsbekendheid. Vaak maak je al gebruik van marketingmiddelen zoals Google Ads adverteren, zoekmachine optimalisatie of social media adverteren.

Echter, er zijn nog meer mogelijkheden om klanten en omzet te genereren. Middelen die nog niet vaak worden ingezet, maar die jouw webshop zeker een boost kunnen geven. Een van deze relatief onbekende middelen is Admarkt van Marktplaats, het zakelijke platform van Marktplaats voor webshops.

Misschien maak je als individu of consument al gebruik van Marktplaats. Dit kan zijn om tweedehands spullen te kopen of om wat extra geld te verdienen door spullen te verkopen. Ook worden er veel nieuwe spullen succesvol gekocht door consumenten via Marktplaats. Als bedrijf is het ook mogelijk om te adverteren op Marktplaats, maar dan via Admarkt. Op dit moment maken nog niet veel webshops gebruik van Admarkt in hun marketingmix, maar het kan een waardevolle toevoeging zijn aan je huidige marketingstrategie.

Wat is Admarkt en hoe werkt het?

Marktplaats Admarkt is het advertentiekanaal van Marktplaats dat zorgt voor het samenkomen van verhalen. Dit zijn niet onze woorden, maar die van Marktplaats zelf. Admarkt is de nieuwe naam van Marktplaats Pro en biedt webshophouders de mogelijkheid om advertentiepakketten af te nemen. Met Admarkt kun je ervoor zorgen dat je bovenaan in de zoekresultaten van Marktplaats komt te staan.

Met Marktplaats Admarkt adverteer je op de meest bekeken plekken van Marktplaats. Je advertentie wordt als ‘topadvertentie’ gemarkeerd en staat direct bovenaan wanneer iemand een specifiek item zoekt.

Admarkt van Marktplaats is het performancekanaal van Marktplaats waar je, net als met Google Ads, kunt adverteren op basis van CPC (kosten per klik). Bij de particuliere advertenties hoef je niets te betalen, maar dit betekent ook dat jouw advertentie naar beneden wordt geduwd door de andere advertenties die na jou op het platform worden geplaatst.

Waarom adverteren op Marktplaats Admarkt?

Zoals eerder vermeld, zijn ondernemers altijd op zoek naar nieuwe manieren om hun doelgroep te bereiken. Een van de mogelijkheden is adverteren via Google Shopping, waarbij je jouw producten kunt promoten met behulp van beeldadvertenties. Echter, de klikprijzen in Google worden steeds hoger vanwege de toenemende concurrentie, waardoor de winst steeds kleiner wordt.

Daarom zijn veel webshops op zoek naar alternatieve manieren om hun webshop te promoten. Denk hierbij aan content marketing, adverteren op sociale media of het inzetten van marketing automation, zoals een ‘verlaat het winkelmandje’ campagne. Ook worden andere kanalen verkend, zoals Admarkt. En dat begrijpen we heel goed. Er zijn namelijk veel voordelen verbonden aan adverteren op Marktplaats.

Adverteren in de koopfase

Mensen die op Marktplaats zoeken hebben vaak een urgente behoefte om iets te kopen. Ze zijn bijvoorbeeld op zoek naar een nieuwe of tweedehands wasmachine, omdat hun huidige kapot is. Jouw advertentie wordt getoond aan mensen die zich in de aankoopfase van de klantreis bevinden. De kans is groot dat ze niet zomaar voorbij scrollen en dus geïnteresseerd raken in een goede advertentie en uiteindelijk bij jouw bedrijf tot aankoop overgaan.

Adverteren op specifieke algemene zoekwoorden

Zoektermen zoals ‘wasmachine’ zijn erg breed, omdat ze in de zoekmachine een onduidelijke zoekintentie hebben. Wat wil je er precies mee doen? Wil je er een kopen? Huren? Is je huidige wasmachine kapot of wil je weten welk merk het beste is? Gemiddeld wordt er 60.500 keer per maand gezocht naar ‘wasmachine’ op Google. Dit leidt tot hoge concurrentie en klikprijzen. Door je zoektermen te onderzoeken en analyseren kom je al een heel eind.

Adverteren op deze zoekterm kan in theorie veel geld kosten als je er niet genoeg omzet uit haalt. ‘Wasmachine kopen’ heeft een duidelijke zoekintentie, met 14.800 zoekopdrachten per maand, maar nog steeds een hoge concurrentie en klikprijs. Bij AdMarkt Marktplaats hoef je minder rekening te houden met de zoekintentie, omdat het platform specifiek is ontworpen voor het kopen en verkopen van producten. Adverteren op ‘wasmachine’ is daarom veel gerichter binnen Admarkt dan via Google.

Zelf bepalen waar je getoond wordt

Marktplaats maakt gebruik van rubrieken. Je kunt zelf de rubrieken selecteren. Hierdoor kun je ervoor kiezen om alleen in de categorie witgoed te adverteren als je een wasmachine wilt verkopen, maar je kunt er ook voor kiezen om elektronica mee te nemen. Je hebt dus volledige controle over hoe je advertentie wordt geplaatst en welke doelgroep jouw advertenties te zien krijgt door bepaalde filters in te schakelen tijdens het zoeken.

Hoeveel kost adverteren?

Adverteren brengt kosten met zich mee. Kosten die je investeert en die zich terugbetalen in omzet en klanten. Bij DVB Digital zijn we van mening dat je het niet moet hebben over kosten, maar over een investering. Dat gezegd hebbende, is het bij Admarkt niet mogelijk om te adverteren zonder budget. Je betaalt per klik, net als bij Google, en dus niet voor het aantal vertoningen.

Het is duidelijk dat de klikprijzen in Admarkt aanzienlijk lager zijn dan die van andere advertentiekanalen die we kennen. De klikprijzen variëren per rubriek en beginnen bij € 0,01 per klik. De werkelijke kosten van de klikken hangen af van je product, doelgroep targeting en de duur van het budget. Zodra je een advertentiebudget instelt voor je campagne, wordt aangegeven welke prijs per klik je nodig hebt. Als je deze klikprijs niet betaalt, wordt je advertentie nauwelijks of helemaal niet vertoond.

Op de tarievenpagina van Admarkt Marktplaats kun je zien hoeveel je per klik moet betalen als starttarief, per rubriek en categorie.

DVB Digital helpt bedrijven groeien door middel van Admarkt van Marktplaats. Onze Digital marketing experts zijn gecertificeerde Admarkt Pro specialisten en hebben allemaal een eigen ‘certificate of completion’. Dit maakt ons een trotse partner van Admarkt Marktplaats.

Daarnaast hebben we vaste contactpersonen bij Admarkt die ons ondersteunen om het maximale uit onze campagnes te halen. Waarom zou je het zelf doen als je jouw kostbare tijd ook in andere zaken kunt investeren? Ontdek waar jouw kansen liggen op het gebied van Admarkt adverteren en neem contact met ons op. We denken graag met je mee!

Derrik van bemmel dvbmedia

Derrik van Bemmel is Online Performance Marketeer met meer dan 10 jaar ervaring bij opdrachtgevers zoals OOM verzekeringen, Pearle Opticiens, Jaarbeurs Utrecht, International Card Services (ICS). 

Plan een online afspraak in voor een vrijblijvende brainstorm om jouw ideale online marketing strategie vorm te geven.

Neem vrijblijvend contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll naar boven