Social media marketing uitbesteden

Wij staan klaar om jou te assisteren bij het selecteren van het meest geschikte social media platform, het optimaliseren van jouw pagina’s en het implementeren van organische en betaalde advertenties. Maak gebruik van onze expertise en besteed jouw social media marketing uit.

Wat kun je verwachten?

Aan de slag met social media marketing

Het is van groot belang om social media serieus te nemen als marketingmiddel. Door de juiste kanalen te kiezen en de juiste boodschap te schrijven, kun je jouw doelgroep effectief bereiken. Er zijn verschillende sociale media kanalen waaruit je kunt kiezen, zoals Facebook, Instagram, LinkedIn, Snapchat, TikTok en Pinterest. Het is belangrijk om te selecteren welke kanalen het beste passen bij jouw bedrijf en doelgroep, zodat je jouw producten of diensten onder de aandacht kunt brengen. Het is niet moeilijk om succes te behalen met social media marketing, vooral wanneer je samenwerkt met een social media marketing bureau. Zij kunnen je helpen om inzicht te krijgen in de knelpunten en verbeterpunten op het gebied van social media.

Zet de volgende stap

Welk doel je ook hebt, met social media kun je deze bereiken. Wil je leads? Meer klanten of wil je jouw aantal volgers vergroten? Maak een social media account aan en jouw potentiële klanten – en jouw doelen – zijn binnen handbereik. Via social media kun jij hen gerichte boodschappen sturen. Gebruik video’s, mooie afbeeldingen van jouw mensen en diensten en zet jouw producten allemaal in een Facebook- of Instagram shop.

Zie social media marketing daarbij als een extra kanaal binnen jouw online marketing strategie. Als een nieuwe manier om content te creëren en te delen. Of je nu een klein bedrijf, MKB’er of multinational bent. Social media marketing draagt bij aan:

 • Leads en klanten
 • Naamsbekendheid
 • Omzet

FAQ

Social media marketing is een ruim begrip, waarover je mogelijk veel vragen hebt. Hier hebben we de meest voorkomende vragen samengevoegd. Als jouw vraag er niet bij staat, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Het gebruik van diverse social media kanalen met als doel het vergroten van de bekendheid van een merk, het aantrekken van klanten en het verhogen van de omzet, wordt social media marketing genoemd. Als marketingstrategie maak je een keuze voor specifieke social media kanalen en bepaal je hoe je deze kanalen inzet.

Er bestaan diverse social media platforms. Momenteel (2023) zijn er mogelijkheden om gebruik te maken van:

 • TikTok
 • Facebook
 • Instagram
 • LinkedIn
 • Twitter
 • Snapchat
 • Pinterest
 • YouTube.

Begin met het in kaart brengen van je doelgroep, vervolgens de boodschap en zoek daarna naar de kanalen die hierbij passen. Op deze manier kun je veel bereiken met social media marketing. Elk bedrijf profiteert van social media. Elk kanaal heeft zijn eigen doelgroep en targeting, waarmee je als bedrijf je doelgroep kunt bereiken en vergroten. Je kunt ook een social media marketingbureau inschakelen.

Een social media marketingbedrijf, zoals DVB Digital, zorgt ervoor dat je aanwezig bent op de kanalen die je wilt gebruiken. Dit kan zowel organisch als betaald zijn. Een social media marketingbureau heeft nauwe contacten met de social media kanalen en is als eerste op de hoogte van nieuwe functies en mogelijkheden binnen deze kanalen. Door gebruik te maken van een social media marketingbedrijf, heb je dus meer tijd over om je op andere zaken te richten.

Waarom social media marketing voor elk bedrijf een must is!

Consumenten worden steeds veeleisender als het gaat om bedrijven. Ze willen weten welk bedrijf het is, wat ze precies doen en waarom ze daar moeten kopen of een aanvraag moeten doen. Door middel van social media kun je op een toegankelijke manier jouw bedrijf promoten. Door interessante updates te delen en af te wisselen met andere content die naar jouw bedrijfswebsite leidt, vergroot je de naamsbekendheid onder jouw doelgroep.

 • Welke kanalen zijn geschikt voor jouw bedrijf?
 • Hoe kun je ervoor zorgen dat social media meetbaar is?
 • Kies je voor organisch bereik, betaalde advertenties of beide opties?
 • Wat zijn de voordelen van het uitbesteden van social media aan een marketingbureau?
 • Maak je optimaal gebruik van alle mogelijkheden of zijn er nog andere opties?
 • Hoe kun je social media integreren met andere marketingmiddelen die je gebruikt?

Start met de juiste social media strategie

Veel succes met online marketing, adverteren via Google Ads, SEO en bijvoorbeeld inbound marketing begint met de juiste strategie. Dit geldt ook voor social media marketing. Zorg ervoor dat je in staat bent om antwoord te geven op de volgende vragen:

 • Waarom overweeg ik het gebruik van social media?
 • Welke platforms zijn geschikt voor mijn bedrijf en doelgroep?
 • Welke strategieën wil ik implementeren? Kies ik voor organisch plaatsen? Voor adverteren? Of voor beide opties?

Een goede start voor succes met social media is het identificeren van de kanalen die aansluiten bij jouw bedrijf en doelgroep. Het heeft weinig zin om te adverteren op Snapchat als jouw doelgroep daar niet actief is. Om inzicht te krijgen in jouw doelgroep, is het belangrijk om buyer persona’s te creëren. Daarnaast kun je gebruik maken van onderzoeken, zoals die van Newcom, om inzicht te krijgen in de verschillende sociale kanalen.

Aan de slag met social media marketing

Als bedrijf heb je een ruime keuze aan verschillende social media marketing bedrijven. De uiteindelijke keuze is aan jou. Wij kunnen echter garanderen dat wij jouw organisatie volledig kunnen ontzorgen, van A tot Z. Op die manier hoef je zelf niet aan de knoppen te draaien, dat doen wij voor jou.

Welk kanaal of welke kanalen het beste bij jouw bedrijf passen, hangt af van jouw doelgroep in combinatie met de producten of diensten die je aanbiedt. Als social media marketingbureau begrijpen wij dat het soms lastig kan zijn om te bepalen waar je moet beginnen.

Ga je aan de slag met één kanaal of wil je meerdere kanalen tegelijkertijd inzetten? Kies je ervoor om alleen gratis (organische) updates te plaatsen of wil je direct starten met social media adverteren? Dit zijn vragen die van groot belang zijn voor het succes van jouw campagne! Binnen ons social marketing bureau vind je diverse inbound- en Ads experts die jou graag helpen met jouw vraagstukken. Begin met social media marketing en ontdek wat dit voor jouw bedrijf kan betekenen.

Derrik van bemmel dvbmedia

Derrik van Bemmel is Online Performance Marketeer met meer dan 10 jaar ervaring bij opdrachtgevers zoals OOM verzekeringen, Pearle Opticiens, Jaarbeurs Utrecht, International Card Services (ICS). 

Plan een online afspraak in voor een vrijblijvende brainstorm om jouw ideale online marketing strategie vorm te geven.

Neem vrijblijvend contact met ons op

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll naar boven