Op zoek naar een professioneel ontworpen webshop?

Een professioneel webshop design is essentieel voor het creëren van een webshop die goed converteert!

Wat kun je verwachten?

Webshop design uitbesteden

Op zoek naar een professioneel marketingbureau om jouw webshop webdesign uit te besteden? Zonder het juiste design is het niet mogelijk om het maximale uit jouw website te halen. Tijdens het ontwerpen van websites moet je rekening houden met ontzettend veel verschillende factoren. Is de website bijvoorbeeld goed genoeg conversiegericht? Passen alle elementen die op de pagina staan bij jouw huisstijl? Is de website responsive en mobielvriendelijk? Zijn alle pagina’s van de site goed vindbaar in zoekmachines als Google en Bing? Wij creëren op maat gemaakte designs en websites die uitstekend presteren én converteren. Wij helpen je graag in 3 simpele stappen aan een nieuw webshop webdesign.

Jouw webshop webdesign laten bouwen in 3 simpele stappen

Stap 1. Starten met een functioneel ontwerp

Onze webshop moet goed functioneren en voldoen aan bepaalde eisen. Net zoals bij het bouwen van een huis, is een ontwerp essentieel. In de eerste stap zullen we de wensen en eisen inventariseren. Een functioneel ontwerp zorgt voor:

1. Lagere kosten voor extra werkzaamheden
2. Minder miscommunicatie
3. Geen vertragingen in de planning en gemiste deadlines.

Stap 2. Het grafisch ontwerp

Tijdens deze fase wordt het werkelijke visuele ontwerp van de webshop gecreëerd. Dit ontwerp heeft invloed op alle aspecten van jouw webshop. Het grafische ontwerp van de webshop zorgt voor een connectie tussen jouw bedrijf en potentiële klanten. Met behulp van het grafische ontwerp weet je precies waar elk element geplaatst moet worden.

 • Visualisatie van de webshop
 • Responsieve weergave van de webshop
 • Het ontwerp wordt omgezet naar technische realisatie.

Stap 3. Technische realisatie van het webshop design

De volgende stap is het transformeren van het webshop design naar een werkende webshop. Hierdoor ontstaat er een functionele webshop met de nieuwste functionaliteiten. Tijdens deze fase worden de lettertypes, afbeeldingen, video’s en call-to-action knoppen geïmplementeerd.

 • Alle technische elementen
 • Integratie met eventuele andere systemen.

Veelgestelde vragen

Het is begrijpelijk dat je vragen hebt over wat je kunt verwachten van het webshop webdesign van DVB Digital. Onze grafische studio, met een team van ontwerpers en ontwikkelaars, heeft de meest gestelde vragen hieronder samengevoegd. Mocht jouw vraag er niet tussen staan of twijfel je nog steeds of je een nieuw webdesign nodig hebt, neem dan telefonisch contact met ons op. Wij staan graag voor je klaar!

Er zijn momenteel miljoenen webshops binnen Google die allemaal hun producten en artikelen willen promoten. Het is daarom belangrijk dat jouw webshop opvalt. Een goed ontwerp zorgt ervoor dat jouw bedrijf een betrouwbaar en professioneel imago heeft. Bezoekers hebben een korte aandachtsspanne, dus een aantrekkelijk design is essentieel. Het is daarom verstandig om te investeren in een goed ontwerp voor jouw webshop. De webshop is immers de kassa van jouw bedrijf, hoe wil je producten en diensten verkopen als de kassa niet goed functioneert?

Laten we het kort houden, inderdaad! Als je een prachtig ontwerp maakt met complexe visuals en spectaculaire effecten, kan dit aanzienlijke gevolgen hebben voor de snelheid van je webshop. En dat is nu juist een cruciale factor voor Google om je hoger te rangschikken in de zoekresultaten. Om goed te presteren in de ogen van Google, moet een webshop binnen 1,5 seconden laden.

Wij hebben veel ervaring met het ontwerpen van webshops en kennen daarom de valkuilen die hierbij komen kijken. Een veelvoorkomende fout is dat het responsive design niet goed functioneert. Het simpelweg schalen van je webshop naar mobiel formaat is niet voldoende. Gebruiksvriendelijkheid moet altijd de hoogste prioriteit hebben. Bezoekers hebben op mobiele apparaten andere behoeften dan op een desktop. Een andere veelgemaakte fout is het.

De omvang van de webshop heeft een directe invloed op de kosten. Als jouw webshop slechts bestaat uit een landingspagina en een winkelwagentje, zullen de kosten aanzienlijk lager zijn dan wanneer je voor elke pagina een apart webdesign nodig hebt. Het vormgeven van tien of honderden productpagina’s brengt uiteraard ook extra kosten met zich mee.

Gemiddeld liggen de kosten voor een webshop tussen de € 9.500,- en € 18.000,-. 

Dit hangt volledig af van verschillende factoren:

1. Het aantal templates dat gebruikt wordt.
2. De externe koppelingen die aanwezig zijn.
3. De mogelijkheid tot importeren en exporteren van gegevens.
4. Eventuele calculators of andere functionaliteiten.
5. Het gebruik van meerdere talen op een multisite.
6. Of er standaard producten of variabele producten worden gebruikt.

Waarom je met webshop webdesign moet beginnen

Een webwinkel moet efficiënt werken en goed zichtbaar zijn in de zoekresultaten van zoekmachines. Een goed werkende webwinkel begint met het ontwerp van de website. Hoe moet de webwinkel er visueel uitzien? Hoe ga je de productpagina’s presenteren? Je wilt het maximale halen uit het ontwerp van je website en veel producten verkopen in je webwinkel.

 • Heb ik altijd behoefte aan een nieuw webdesign?
 • Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn webshop beter organisch vindbaar is?
 • Wat zijn mijn doelstellingen met mijn webshop?
 • Hoe kan ik maximale conversies behalen met mijn webshop?
 • Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn landingspagina’s er fantastisch uitzien?
 • Klopt mijn intuïtie over mijn huidige bureau? Doen ze echt niet wat ze zeggen dat ze doen?
 • Is de technologie van mijn website verouderd en vertraagt dit mijn webshop?

Een goed webshop design, is de sleutel tot succes!

Als ondernemer is het essentieel om een webshop te hebben die goed converteert. Een effectief webshop design is hierbij onmisbaar. De eerste indruk van jouw onderneming wordt gevormd in de webshop. Het is belangrijk dat bezoekers niet binnen enkele seconden wegklikken, aangezien dit zowel de omzet als de Google-ranking negatief beïnvloedt. Daarnaast communiceert de webshop jouw merk naar de bezoekers en speelt het een cruciale rol in de conversie. Door aandacht te besteden aan een goed design, wordt het gebruiksgemak vergroot en worden bezoekers op de juiste elementen gewezen. Benieuwd naar wat wij voor jouw webshop kunnen betekenen en hoe wij een design kunnen creëren dat zorgt voor meer omzet en klanten? Neem contact met ons op en ontdek het snel.

Starten met een goed webshop design

Het is belangrijk om dit te benadrukken. Voor jou als ondernemer is een goed ontwerp voor je webshop van essentieel belang. Je kunt de webshop zien als de kassa van je bedrijf. Dit is waar het geld binnenkomt. Als je veel digitale marketing gebruikt om mensen naar de kassa te krijgen, is het zonde om ze daar te moeten vertellen dat deze niet goed werkt en dat ze geen aankoop kunnen doen. Daarom is het van groot belang om een professioneel ontwerp voor je webshop te laten maken. Wij kunnen je hierbij helpen!

Aandacht van een bezoeker is kort

Tegenwoordig verloopt alles ontzettend snel! Dit heeft gevolgen voor een goed webshop design. We moeten ervoor zorgen dat een bezoeker zo min mogelijk hoeft na te denken. Het moet duidelijk zijn welke acties er op de webshop kunnen worden genomen en hoe je door de webshop kunt navigeren. Een bezoeker moet hier niet meer over hoeven nadenken. Op deze manier kunnen we de aandacht vasthouden en ervoor zorgen dat een bezoeker snel wordt omgezet in een betalende klant. Want laten we eerlijk zijn, conversies zijn waar het bij een goede webshop om draait.

Visitekaartje van jouw onderneming

Het is van groot belang dat alles van jouw bedrijf een professionele en betrouwbare uitstraling heeft. Bespaar daarom zeker niet op het ontwerp van jouw webshop en zorg ervoor dat dit er professioneel en betrouwbaar uitziet. Een bijkomend voordeel is dat dit ook nog eens de conversie verhoogt. Het vormen van een mening gebeurt namelijk al binnen 50 milliseconden.

Indien de bezoeker van jouw webshop geen goed gevoel krijgt in deze korte tijd, is de kans groot dat er geen aankoop zal worden gedaan. Daarom is het essentieel dat het webshop design er goed, professioneel en betrouwbaar uitziet. Het is een verlengstuk van jouw bedrijf en aangezien je volledig online bent, is dit het enige wat bezoekers van jouw bedrijf zullen zien. Het visitekaartje moet gewoon kloppen en er mag niet worden bezuinigd op het webdesign.

Niet alleen een visitekaartje, echte merkbeleving

Als je de emotie van je bezoeker wilt aanspreken, is een sterke merkbeleving een effectief middel. Vooral als je volledig online actief bent, biedt een webshop de perfecte gelegenheid om jouw organisatie als merk te presenteren. Jouw webshop wordt een ware online beleving, waarbij het doen van een aankoop een geweldige ervaring wordt. Op deze manier speel je direct in op de emotie van de bezoeker. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij webshops zoals die van Adidas, Nike of CoolBlue.

Het gaat hier om meer dan alleen een webshop, het is een echt merk en een echte beleving. Dit zorgt ervoor dat mensen erover gaan praten en zich sterker verbonden voelen met jouw bedrijf. Dit kan leiden tot mond-tot-mondreclame, wat je kunt stimuleren! Meer bezoekers, meer conversies en uiteindelijk meer omzet voor jou als ondernemer, dat is het uiteindelijke effect!

Aan welke kosten moet je denken?

Een webshop webdesign is altijd maatwerk, en hoe groter je webshop is, hoe hoger de kosten zullen zijn. Het laten maken van een webshop kan inderdaad kosten met zich meebrengen. Als jouw webshop bijvoorbeeld alleen bestaat uit een landingspagina en enkele producten, zal dit aanzienlijk goedkoper zijn dan wanneer je een webdesign nodig hebt voor alle pagina’s. Als je externe koppelingen met systemen nodig hebt of als er tientallen of zelfs honderden productpagina’s vormgegeven moeten worden, zal dit ook invloed hebben op de kosten. Het is belangrijk om deze kosten te zien als een investering. Een investering die zichzelf terugbetaalt in een betere vindbaarheid, een gebruiksvriendelijke webshop en een webdesign dat perfect bij jouw bedrijf past.

Daarnaast hangen de kosten ook af van het Content Management System (CMS) dat je kiest. Je kunt ervoor kiezen om een Magento webshop te laten maken, maar houd er rekening mee dat dit een zwaarder CMS is en dat je hosting hierop afgestemd moet zijn. Een andere optie is om een WordPress webshop te laten maken. Dit is een gebruiksvriendelijk CMS dat met behulp van verschillende plugins uitgebreid kan worden.

Wat betreft webdesign maken we een onderscheid tussen het ontwerpen en bouwen van een website of webshop. Voor het ontwerpen en bouwen van een webshop liggen de kosten gemiddeld tussen de € 9.500,- en € 18.000,-.

Er zijn verschillende elementen die van invloed zijn op de prijs, zoals:

1. Het aantal sjablonen
2. Externe verbindingen
3. Mogelijke calculators of vergelijkbare tools
4. Multisite (meerdere talen)
5. Importeren / exporteren van gegevens
6. Standaardproducten of variabele producten.

Betere rankings in Google en andere zoekmachines

Het ontwerp van de webshop heeft invloed op de gebruiksvriendelijkheid en snelheid van de webshop. We hebben dit al eerder genoemd, maar als je op een creatieve manier losgaat met flitsende animaties, zware video’s en ingewikkelde designs, is de kans groot dat de snelheid van je webshop afneemt. Dit heeft een negatieve invloed op de prestaties van je webshop in de Google-rankings.

Dit resulteert in lagere posities en uiteindelijk minder bezoekers en inkomsten voor jou als ondernemer. Daarom is het belangrijk om een goede balans te vinden tussen een indrukwekkend design en goede prestaties.

Maak je geen zorgen, onze ontwikkelaars en vormgevers zijn hier volledig van op de hoogte en geven je graag advies!

Starten met een professioneel webshop design?

Heeft jouw webshop een verouderd design en ben je op zoek naar meer bezoekers, klanten en omzet? Of wil je graag weten wat een nieuw webshop design kan betekenen voor jouw bedrijf? Aarzel dan niet om contact op te nemen met DVB Digital, de digitale experts. Wij laten je graag zien welke mogelijkheden er zijn en hebben al voor vele (inter)nationale klanten succesvolle designs gecreëerd die hebben gezorgd voor meer leads en conversies. Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek waar jouw kansen liggen!

Derrik van bemmel dvbmedia

Derrik van Bemmel is Online Performance Marketeer met meer dan 10 jaar ervaring bij opdrachtgevers zoals OOM verzekeringen, Pearle Opticiens, Jaarbeurs Utrecht, International Card Services (ICS). 

Plan een online afspraak in voor een vrijblijvende brainstorm om jouw ideale online marketing strategie vorm te geven.

Neem vrijblijvend contact met ons op

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll naar boven