SEO teksten laten schrijven

Word beter vindbaar in zoekmachines met krachtige SEO-content. Onze specialisten op het gebied van SEO en content staan klaar om je te helpen! Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder!

Wat kun je verwachten?

SEO teksten laten schrijven

Een succesvolle zoekmachine marketing, vooral zoekmachine optimalisatie, is afhankelijk van goede content. Deze content wordt ook wel SEO content genoemd. Een SEO tekst is content die geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Deze webteksten zijn gericht op specifieke zoekwoorden en proberen daarmee een hoge positie in de zoekresultaten te behalen. Je kunt ervoor kiezen om zelf SEO content te schrijven of om dit te laten doen. Het schrijven van SEO teksten is namelijk een vak apart. Natuurlijk wil je dat je SEO teksten goed presteren en hoog ranken in de zoekresultaten. Zelfs als je je best hebt gedaan, is het mogelijk dat je niet goed scoort. Onze content specialisten helpen je graag hierbij!

In 3 stappen wordt SEO content geschreven

Stap 1 Telefonische inventarisatie

Na het indienen van uw verzoek, zal een van onze experts binnen 24 uur contact met u opnemen. Tijdens dit telefoongesprek willen we graag meer over u te weten komen. Welke diensten of producten biedt u aan en op welke zoekwoorden zou u graag gevonden willen worden door middel van SEO-teksten? Op basis hiervan kunnen we een SEO-strategie bepalen. Vervolgens zullen we beslissen of er een zoekwoordenonderzoek nodig is, of u hier zelf mee aan de slag gaat of dat u er al een heeft. Samen zullen we bepalen hoeveel A4-pagina’s u nodig zult hebben om organisch gevonden te worden op de belangrijkste zoekwoorden.

Stap 2 Zoekwoorden mappen

Na het telefonisch inventariseren, gaan we aan de slag met het analyseren van de zoekwoorden. Het zoekwoordonderzoek is hierbij leidend. Het zoekwoordenonderzoek is niet inbegrepen bij de prijs voor het laten schrijven van de SEO content. Zodra de zoekwoorden zijn geanalyseerd, worden ze omgezet naar een SEO strategie. Welke zoekwoorden zullen we gebruiken voor de SEO teksten en hoeveel SEO content zullen we schrijven? Pas nadat dit is vastgesteld, weten we precies wat we moeten schrijven. Vervolgens kunnen de SEO specialisten in samenwerking met de content experts aan de slag.

Stap 3 SEO teksten schrijven

Nadat de zoekwoorden zijn geïdentificeerd, kunnen we beginnen met het schrijven. SEO-teksten worden geschreven met een specifiek doel voor ogen. Wat wil je bereiken met de tekst? Wil je de lezer vermaken? Of wil je iets verkopen? De kans is groot dat je antwoord het laatste is. SEO-teksten worden opgebouwd rondom de zoekwoorden die geïdentificeerd zijn. Onze content specialisten schrijven deze teksten voor jou. Bovendien hoef je niet zomaar akkoord te gaan met alle SEO-teksten die we voor je schrijven. Bij DVB Digital begrijpen we dat maar al te goed. Daarom zorgen we ervoor dat je eerst twee proefteksten van ons ontvangt voordat we verder gaan met het schrijven voor SEO.

Veelgestelde vragen

Het is begrijpelijk dat je vragen hebt over wat je kunt verwachten als je ervoor kiest om je SEO-teksten door DVB Digital te laten schrijven. Hieronder vind je de meest voorkomende vragen. Mocht jouw vraag er niet tussen staan of twijfel je nog steeds of je jouw SEO-content door ons wilt laten schrijven, neem dan telefonisch contact met ons op. Wij staan graag voor je klaar!

SEO-teksten zijn speciaal geoptimaliseerde teksten die bedoeld zijn om optimaal vindbaar te zijn in zoekmachines. Deze teksten zijn gericht op specifieke zoekwoorden, waardoor je organisch vindbaar wordt en gratis verkeer naar je website kunt genereren.

Content marketing omvat alle vormen van content die worden gecreëerd, geschreven en gepromoot. SEO-teksten zijn een essentieel onderdeel van content marketing en hebben als doel om de website organisch vindbaar te maken.

Het creëren van inhoud en het schrijven van SEO-teksten gebeurt op basis van zoekwoorden. Je schrijft je inhoud rondom deze zoekwoorden en optimaliseert deze met SEO om ervoor te zorgen dat ze vindbaar worden in zoekmachines.

Bij DVB Digital maken we gebruik van A4 content om SEO-content te optimaliseren voor zowel de zoekmachine als de zoekwoorden. Als je zelf zoekwoordonderzoek doet, betekent dit het volgende:

Waarom de SEO content onmisbaar is voor je vindbaarheid

Het laten schrijven van SEO-teksten is essentieel om organisch vindbaar te zijn in zoekmachines. Zonder content is er immers niets te lezen voor jouw doelgroep. Zij zoeken naar informatie in zoekmachines en komen op jouw website terecht om antwoorden of oplossingen te vinden. Met SEO-content zorg je ervoor dat je gevonden wordt.

 • Mis ik essentiële inhoud?
 • Heb ik alle zoektermen geïdentificeerd?
 • Concurreren mijn inhoudsstukken niet met elkaar?
 • Bereik ik mijn volledige doelgroep of laat ik kansen liggen?
 • Zijn er nog andere nieuwe zoektermen met betrekking tot mijn diensten of producten om nieuwe klanten aan te trekken?
 • Is de inhoud op mijn website geoptimaliseerd voor SEO en word ik goed gevonden?

SEO teksten laten schrijven

SEO content is inhoud die geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Door de inhoud te optimaliseren, wordt je beter vindbaar in de gratis zoekresultaten. Dit resulteert in een hogere positie in de zoekresultaten. Iedereen wil goed vindbaar zijn en hoog in de zoekresultaten staan. Bedrijven doen dan ook hun uiterste best om dit te bereiken. Met SEO content krijg je gratis klikken naar je website. Daarom kiezen steeds meer bedrijven ervoor om zich te richten op het schrijven van SEO content. Het schrijven van een tekst alleen is echter niet voldoende. Content en content marketing gaan verder dan alleen het schrijven van SEO content. Daarom laten steeds meer bedrijven hun SEO teksten schrijven door ons team van inbound marketing en SEO specialisten. Zij weten precies wat er bij een SEO tekst komt kijken en helpen je graag!

Waaruit bestaat tekst voor SEO?

Een SEO tekst bestaat uit diverse elementen. Laten we elk element één voor één bespreken, zodat je wellicht ook tot de ontdekking komt dat het soms beter is om het schrijven van SEO content uit te besteden.

De onderdelen van SEO content zijn:

 • Zoekwoorden
 • Doelstelling
 • Juiste opbouw

Zoekwoorden en concurrentie

Hoe weet je nu waarover je gaat schrijven en hoeveel woorden je moet gebruiken? Het gebruik van het woord ‘tekst SEO’ is niet effectief en is geen correct Nederlands. Toch is het een zoekwoord dat door gebruikers in Google wordt gebruikt. Hoe verwerk je dit nu in je content? Door SEO-teksten te laten schrijven, hoef jij je hier geen zorgen over te maken, omdat deze keuzes voor jou worden gemaakt.

Om zoekwoorden in kaart te brengen, kun je gebruik maken van een zoekwoordplanner voor jouw producten en/of diensten. Er zijn verschillende opties beschikbaar, zoals die van Google of een tool zoals keywordtool.io. Als je bijvoorbeeld een webshop voor hardloopschoenen hebt, zul je al snel woorden ontdekken zoals:

 • hardloopschoen – zoekvolume 22.200
 • hardloopschoenen – zoekvolume 22.200
 • hardloopschoen dames – zoekvolume 4.400
 • hardloopschoenen dames – zoekvolume 4.400

En wat denk je van alle merken die betrekking hebben op hardloopschoenen? Op basis van het zoekwoord “hardloopschoen” kun je al snel honderden zoektermen identificeren. En dan hebben we het nog niet eens over de “gerelateerde zoektermen” zoals “sportschoenen”. En wat dacht je van vragen die je kunt stellen over deze zoektermen, zoals “welke hardloopschoenen?” en “wanneer moeten hardloopschoenen worden vervangen?”

Hetzelfde geldt voor jouw diensten. Ook deze kun je op dezelfde manier als zoektermen en vragen identificeren. Zie je nu door de bomen het bos niet meer? Alleen zoektermen zijn niet voldoende, je moet ze clusteren tot een logisch geheel. Dit zijn zoektermen met dezelfde zoekintentie waarvoor je SEO-content gaat schrijven. Vervolgens breng je in kaart waar jouw website zich bevindt. Wat zijn jouw huidige rankings en hoeveel concurrentie is er? Pas daarna kun je aan de slag met het schrijven van SEO-teksten.

Doelstelling

SEO-teksten worden geschreven met een specifiek doel voor ogen. Wat wil je bereiken met de tekst? Wil je de lezer vermaken? Of wil je iets verkopen? Waarschijnlijk is jouw antwoord het laatste. SEO-teksten zijn opgebouwd rondom de zoekwoorden die je hebt geïdentificeerd. Vaak zijn dit zoekwoorden die passen bij de aankoopfase van de klantreis, waarin jouw doelgroep zich bevindt.

Opmaak van de content

Wellicht is het je al opgevallen terwijl je dit leest. In deze SEO content maken we gebruik van diverse opmaakstijlen. Deze opmaak is van belang wanneer je aan de slag gaat met het schrijven van SEO teksten. Deze opmaak geeft namelijk een signaal aan Google en andere zoekmachines over wat echt belangrijk is.

Is alles dan belangrijk?

Ja en nee. Je dient te benadrukken wat kwalitatief noodzakelijk is zonder te veel poespas. Bij het schrijven van webteksten voor SEO zijn er zowel bijzaken als hoofdzaken. Geef dit ook aan. Dit kun je doen door de content op de juiste manier op te bouwen.

Juiste opbouw in je SEO tekst

Het schrijven van SEO-teksten betekent dat je schrijft rondom zoekwoorden en met een specifiek doel voor ogen. Daarnaast bouw je de teksten op volgens een vast stramien. Het is belangrijk om te benadrukken dat dit stramien niet betekent dat je precies moet schrijven wat er staat. Nee, SEO-content is flexibel qua inhoud, maar bevat altijd:

 • Headings – van H1 tot en met H3 of H4
 • Interne links
 • Externe links
 • Afbeeldingen met alt-tags
 • Meta Title en meta description

Goede content voor SEO bouw je dus volgens de bovengenoemde richtlijnen. In de H1-tag neem je het belangrijkste zoekwoord op. Om SEO-vriendelijke teksten te creëren, vermeng je alle zoekwoorden door de content.

Het is niet voor niets dat veel bedrijven ervoor kiezen om contentmarketing uit te besteden en niet zelf aan de slag te gaan met het schrijven van goede SEO-teksten. Door SEO-teksten te laten maken, hoef je hier zelf niet over na te denken. Bovendien zullen wij altijd in overleg met jou te werk gaan. Jij bepaalt de zoekwoorden, jij bepaalt de onderwerpen en prioriteit. Onze content specialisten nemen de rest voor hun rekening.

Daarnaast hoef je niet zomaar akkoord te geven op alle SEO-teksten die je laat schrijven. Dat begrijpen wij bij DVB Digital maar al te goed. Daarom zorgen we ervoor dat je eerst twee proefteksten van ons ontvangt wanneer we schrijven voor SEO. Welke aanpassingen zou je graag willen zien en past het bij je stijl zijn belangrijke aspecten van het succes van contentmarketing!

Bij DVB Digital bieden we verschillende pakketten aan voor het schrijven van SEO-teksten. Deze pakketten zijn gebaseerd op het aantal A4-pagina’s dat je bij ons afneemt. Elke A4-pagina staat gelijk aan 500 woorden SEO-content. We hebben verschillende pakketten beschikbaar, beginnend bij:

– 10 A4-pagina’s voor €900,-
– 20 A4-pagina’s voor €1620,-

Als je behoefte hebt aan meer ondersteuning en meer SEO-content wilt afnemen, neem dan gerust contact met ons op. We denken graag met je mee om een passende oplossing te vinden!

SEO teksten kosten

De prijs voor het laten schrijven van website teksten is afhankelijk van de kansen die er zijn. Als je actief bent in een nichemarkt en geen concurrentie hebt, hoeven de teksten niet zo lang te zijn op het gebied van SEO. Maar als je veel concurrenten hebt die ook willen scoren op jouw zoekwoorden, zul je langere teksten nodig hebben. De lengte van de SEO teksten is dus bepalend. Hoe langer de teksten zijn, hoe meer tijd onze specialisten eraan besteden!

Bij DVB Digital kun je gebruik maken van verschillende pakketten voor het laten schrijven van SEO teksten. Deze pakketten zijn gebaseerd op het aantal A4’tjes dat je bij ons afneemt. Hoeveel woorden per A4 hanteren wij? Een A4 staat gelijk aan 500 woorden SEO content. Je kunt kiezen uit verschillende pakketten, beginnend bij 10 A4’tjes:

10 A4’tjes €900,-
20 A4’tjes €1620,-.

Natuurlijk is het ook mogelijk om meer A4-pagina’s bij ons af te nemen en al je SEO-content door onze SEO-specialisten te laten schrijven. De keuze is volledig aan jou. Heb je behoefte aan een uitgebreid zoekwoordenonderzoek dat je liever niet zelf wilt uitvoeren? Ook hierbij kunnen we je assisteren. De kosten van het onderzoek worden niet meegerekend bij de kosten van de geschreven A4-teksten. Hiervoor wordt een apart bedrag in rekening gebracht. De hoogte van dit bedrag hangt af van de omvang van het zoekwoordenonderzoek. Uiteraard denken we altijd met je mee.

Wist u dat u niet meteen een uitgebreid zoekwoordenonderzoek hoeft om te zetten in honderden A4 SEO-teksten? Na een grondig onderzoek kunt u nog steeds beginnen met tien of twintig A4’tjes en rustig beginnen met uw zoekmachineoptimalisatie.

Hoe werkt het SEO teksten laten schrijven door DVB Digital

Ons team van content- en inbound marketing is gespecialiseerd in het schrijven voor SEO. Ze hebben een grondige kennis van wat wel en niet werkt. Ze weten hoe ze jouw doelgroep kunnen overtuigen om zaken te doen met jouw bedrijf. Voordat ze aan de slag kunnen gaan, doorlopen we echter eerst nog drie stappen.

Zodra je contact met ons opneemt, zal een van onze experts binnen 24 uur contact met je opnemen. Tijdens dit telefoongesprek willen we graag meer over je te weten komen. Welke diensten of producten bied je aan en waar wil je graag op gevonden worden? Op basis hiervan kunnen we een SEO-strategie bepalen. Vervolgens kijken we of er nog een zoekwoordenonderzoek nodig is, of je dit zelf wilt doen of dat je dit al hebt gedaan. Tegenwoordig wordt SEO steeds vaker uitbesteed aan echte experts.

Als alles klaar is en de zoekwoorden in kaart zijn gebracht, wordt op basis van de SEO-strategie bepaald hoeveel woorden en A4-pagina’s je nodig hebt. Daarna gaan onze contentspecialisten voor jou aan de slag. Wil jij ook beter organisch gevonden worden en heb je wat hulp nodig bij het uitbesteden van SEO-schrijven? Neem nu contact met ons op en wij helpen je graag!

Derrik van bemmel dvbmedia

Derrik van Bemmel is Online Performance Marketeer met meer dan 10 jaar ervaring bij opdrachtgevers zoals OOM verzekeringen, Pearle Opticiens, Jaarbeurs Utrecht, International Card Services (ICS). 

Plan een online afspraak in voor een vrijblijvende brainstorm om jouw ideale online marketing strategie vorm te geven.

Neem vrijblijvend contact met ons op

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll naar boven