Wilt u een webshop laten bouwen?

Vergroot uw klantenbestand en winst door het laten maken van een webshop die goed converteert!

Wat kun je verwachten?

Webshop laten maken

Ben je op zoek naar een professionele webshop of wil je het ontwerp van je huidige webshop vernieuwen? Op deze pagina leggen we uit waarom samenwerken met een digitaal marketingbureau van belang kan zijn. Wil je je online voorsprong behouden of zelfs vergroten? Aangezien de online business blijft groeien, is het essentieel om een optimale online aanwezigheid te hebben. Op die manier behaal je het hoogst mogelijke rendement. Hoe je dit kunt bereiken en waarom het belangrijk is? Door onze ervaring in het maken van webshops te combineren met jouw wensen, streven we ernaar om van jouw webshop een succes te maken!

Jouw webshop laten bouwen in 3 simpele stappen

Stap 1: Functioneel ontwerp (FO)

Het is essentieel om een functioneel ontwerp te hebben voor jouw webshop. Hierdoor zul je minder kosten hebben voor meerwerk, minder miscommunicatie ervaren en geen vertragingen hebben in de planning met gemiste deadlines. Net zoals je een huis niet zou bouwen zonder tekeningen en ontwerp, is het belangrijk om ook voor een webshop een goed plan te hebben.

Stap 2: Grafisch ontwerp (GO)

Het functioneel ontwerp wordt visueel vertaald naar de website. Hoe zullen de productpagina’s eruit zien? Hoe zorg je ervoor dat je een aantrekkelijke webshop hebt die ook daadwerkelijk verkoopt! Het gaat niet alleen om het uiterlijk van je site. Een professioneel grafisch ontwerp zorgt voor de connectie tussen jouw bedrijf en jouw (potentiële) klanten.

Visualisatie van de website
Responsieve weergave van de website
Het ontwerp wordt technisch gerealiseerd.

Stap 3: Technische realisatie

Zodra je ontwerp klaar is, is het tijd om je webshop te laten ontwikkelen. Het visuele webdesign wordt omgezet naar een functionele webshop. Onze ontwikkelaars bij DVB Digital werken met de nieuwste tools en systemen, zodat de webshop alle moderne functionaliteiten heeft. Van afbeeldingen tot lettertypen en van video’s tot call-to-action knoppen, alles wordt technisch geconfigureerd.

We zorgen ook voor koppelingen naar andere systemen en bieden indien gewenst CMS-training aan.

Veelgestelde vragen

Het is begrijpelijk dat je vragen hebt over wat je kunt verwachten van een webshop van DVB Digital. Onze grafische studio met ontwerpers en ontwikkelaars heeft de meest gestelde vragen hieronder samengevoegd. Als jouw vraag er niet tussen staat of als je nog twijfelt of je een nieuw webdesign nodig hebt, neem dan telefonisch contact met ons op. We staan graag voor je klaar!

Het is van groot belang om in deze tijd professionaliteit uit te stralen in een webshop. De concurrentie groeit voortdurend en consumenten worden steeds kritischer. Daarom is het cruciaal om betrouwbaarheid en kwaliteit uit te stralen. Door het laten bouwen van een professionele webshop zul je beter vindbaar zijn, meer klanten aantrekken en uiteindelijk meer omzet genereren.

Een online marketing bureau is niet alleen maar gericht op het maken van een webshop. Dit bureau is in staat om meer te doen, in tegenstelling tot een zzp’er. Wij bieden met ons multifunctioneel team van experts een breed scala aan diensten aan. Dit om jou zoveel mogelijk te ontzorgen en het beste resultaat voor jouw bedrijf neer te zetten. Uiteraard allemaal naar jouw wens! Het ontwikkelen van een professionele webshop is één, maar dit laten resulteren in meer rendement voor jouw bedrijf is minstens zo belangrijk!

Het bouwen van een webshop bij ons verloopt in drie eenvoudige stappen:

– Functioneel ontwerp (FO)
– Grafisch ontwerp (GO)
– Technische realisatie

Na deze stappen heb je een goed functionerende webshop die producten verkoopt zoals het hoort.

Natuurlijk wordt jouw webshop ontworpen en gebouwd volgens de nieuwste richtlijnen om ervoor te zorgen dat je webshop goed presteert. Dit betekent echter niet dat je meteen live gaat en de volgende dag al in de top drie staat. Zelfs als je daar al stond, kan het zijn dat je tijdelijk terugvalt. Onze SEO-experts kunnen je in samenwerking met onze inbound marketing-experts adviseren over wat je kunt doen om je organische vindbaarheid te verbeteren. Als je je website direct wilt promoten in zoekmachines, raden we aan om te beginnen met zoekmachine adverteren met behulp van een SEA-specialist.

De kosten van een webshop nemen toe naarmate deze groter wordt. Als jouw webshop alleen bestaat uit een landingspagina en een winkelwagentje, zijn de kosten veel lager dan wanneer je voor alles een webdesign nodig hebt. Moeten er tien of honderden productpagina’s worden vormgegeven?

Gemiddeld liggen de kosten voor een webshop tussen de € 9.500,- en € 18.000,-.

Dit hangt volledig af van:

1. Het aantal sjablonen
2. Externe links
3. Import / export
4. Mogelijke calculators en dergelijke
5. Multisite (meerdere talen)
6. Standaard producten of variabele producten.

Waarom zou je een webshop moeten laten bouwen?

Wellicht heb je al een webshop? Dan kan het af en toe verstandig zijn om een nieuwe webshop te laten ontwikkelen. Hiermee verbeter je aanzienlijk de gebruiksvriendelijkheid en de online vindbaarheid. Als eigenaar van een nieuwe webshop wil je immers meteen een goede indruk maken! Je hebt namelijk maar één kans om jouw webshop succesvol te lanceren.

 • Kan mijn huidige online winkel worden verbeterd?
 • Is mijn online winkel organisch goed vindbaar of moet ik een nieuwe online winkel laten maken?
 • Hoe kan ik maximale conversies behalen met mijn online winkel?
 • Heb ik de juiste bestemmingspagina’s gekoppeld aan mijn advertenties?
 • Klopt mijn intuïtie over mijn huidige bureau? Doen ze echt niet wat ze zeggen dat ze doen?
 • Is de technologie van mijn website verouderd en vertraagt dit mijn online winkel?

Een webshop laten maken

Elke dag sluiten zich nieuwe ZZP’ers aan, misschien overweeg jij ook wel om een webshop te starten. In dat geval heb je een webshop nodig. Je kunt dit zelf doen, er zijn veel tools op de markt waarmee je relatief eenvoudig een webshop kunt bouwen. Toch raden wij aan om een webshop te laten maken. Juist omdat er elke dag nieuwe ondernemers bijkomen, groeit het aantal webshops aanzienlijk. Zij willen allemaal hun webshop promoten en hun producten verkopen. Met een goed webshop webdesign en een goed functionerende webshop heb jij direct een voorsprong op de concurrentie.

We kunnen ons echter voorstellen dat je twijfelt of je dit wilt uitbesteden. Misschien twijfel je over de kosten van het laten bouwen van een webshop. Misschien heb je al een website en wil je binnen je huidige website een webshop laten maken.

Als ondernemer moet jij je echter bezighouden met ondernemen, vind je ook niet? Ga je echt zelf je webshop bouwen? Of kies je er toch voor om een webshop te laten bouwen.

Redenen om een professionele webshop te laten maken

We hebben het hierboven al genoemd, als ondernemer wil je ondernemen en niet zelf een webshop bouwen. Het is daarom het overwegen waard om een professionele webshop te laten maken. Vooral als je bedenkt dat alles rondom jouw webshop afhangt van het webdesign en de functionaliteit van jouw webshop.

Je kunt nog zo’n goede marketing hebben. Als je webshop niet werkt, kun je net zo goed stoppen!

Klinkt streng? Zo is het niet bedoeld. Een webshop laten maken is een vak apart, net zoals ondernemen een vak is. Wij nemen jouw ondernemersambities serieus. Het laten bouwen van een professionele webshop levert je veel geld op. Zelf een webshop bouwen kan je juist veel geld kosten.

1. Een webshop volgens de laatste trends

Een ervaren webdesigner zorgt voor een professionele webshop die gemakkelijk te gebruiken is en omzet genereert. Deze expert houdt rekening met de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van webdesign, met als voornaamste doel een succesvolle webshop te creëren.

2. Een webshop die bijdraagt aan Google posities

Een professionele webshop laten ontwikkelen – volledig door een marketingbureau – betekent dat de webshop wordt gebouwd volgens de nieuwste eisen van Google. Vooral als een SEO-specialist erbij betrokken is! Een gebruiksvriendelijke webshop heeft een enorme invloed op het succes van je bedrijf. Er kan veel tijd, energie en geld worden besteed aan zoekmachineoptimalisatie of social media. Maar als de webshop niet in orde is, zal de bezoeker de site snel verlaten en zal de omzet achterblijven.

Google hecht veel waarde aan gebruiksvriendelijkheid. Ze streven altijd naar de beste ervaring voor hun gebruikers. Hierdoor neemt de kans toe dat je hoger in de zoekresultaten van Google komt te staan. Hoe beter je vindbaarheid in Google, hoe groter de kans op betere resultaten en een hogere omzet!

Een snelle webshop zorgt ervoor dat je posities in Google stijgen en dus meer resultaten opleveren. Sneller winkelen betekent sneller de aankoop in huis hebben en er dus sneller van kunnen genieten!

3. Een webshop dient goed te werken

Het is van cruciaal belang om de technologie achter het bouwen van een professionele webshop te begrijpen om klanten te kunnen genereren. Naast snelheid is de technologie net zo belangrijk. Als een webshop niet goed functioneert, zullen gebruikers snel de webshop verlaten.

Gebruikers willen gemak ervaren. Het is daarom essentieel om een webshop goed te laten functioneren. De technologie die hierachter zit, speelt een belangrijke rol. Hoe beter de functies en technieken zijn geïmplementeerd, hoe groter de kans op een hogere omzet. Bovendien moet je webshop geoptimaliseerd zijn voor conversies. Pas dan zal de webshop doen wat hij moet doen, namelijk klanten en omzet voor jou genereren.

4. Online marketing wordt duurder met een slechte webshop

Veel bedrijven kiezen ervoor om online marketing uit te besteden, en dat is begrijpelijk. Wanneer je een webshop laat maken, is het belangrijk om direct rekening te houden met de inzet van online marketing. Een Google Shopping-campagne zal veel succesvoller zijn als je een professionele webshop hebt laten ontwikkelen.

Bij veel ondernemers staat Google Ads bovenaan als het gaat om het aantrekken van meer klanten. De basis voor effectieve advertenties is de kwaliteit van de website of webshop. Zonder een professionele webshop lopen de kosten voor Google Ads snel op. Dit is zonde, want dit is te voorkomen. Zorg er daarom voor dat je een professionele webshop hebt. Met een goede webshop zullen je posities in Google verbeteren. Dit resulteert in lagere kosten voor Google Ads en dus meer winst voor jouw bedrijf. De kosten per klik zullen namelijk stijgen als veel bezoekers je webshop verlaten zonder iets te kopen.

Zelfs als je webshop langzaam laadt of niet gebruiksvriendelijk is, kan hier rekening mee worden gehouden door een webshop te laten maken. Als je webshop niet doet wat het moet doen – namelijk verkopen – kom je nergens. Hoe goed je ook je online marketing inzet…

5. Professioneel een webshop laten maken, betekent inzetten op je online business

Het is van groot belang om in te spelen op de steeds verder ontwikkelende online business door een professionele webshop te laten maken. Tegenwoordig worden er namelijk ontzettend veel online aankopen gedaan.

Als bedrijf is het essentieel om hierop in te spelen. Door de webshop te optimaliseren of zelfs een geheel nieuwe webshop te laten bouwen, kun je meer rendement behalen voor jouw onderneming. Onze website developers zorgen ervoor dat de webshop volledig naar jouw wensen wordt gemaakt en leveren een professionele, betrouwbare en kwalitatieve webshop op.

Kosten webshop laten maken. Hoeveel kost het?

Elke webshopondernemer heeft zijn eigen specifieke wensen en eisen. Sommige bedrijven willen een uitgebreide webshop laten bouwen, terwijl anderen tevreden zijn met een beknopte webshop. Het bouwen van een professionele webshop is maatwerk. Het maakt een groot verschil of er een webshop moet worden gemaakt met 10 producten of honderden producten.

Om een ruwe schatting te geven, liggen de kosten voor een webshop gemiddeld tussen de €9.500,- en €18.000,-. Dit is volledig afhankelijk van verschillende factoren, zoals het aantal templates en externe koppelingen, mogelijke calculators en de mogelijkheid van multisite (meerdere talen). Daarnaast speelt ook het type producten een rol, of het nu standaard producten of variabele producten zijn.

De resultaten van een webshop succesvol maken

Een cruciale factor bij het laten maken van een webshop is natuurlijk de opbrengst ervan. Een investering in het bouwen van een webshop zal uiteindelijk resulteren in verkochte producten.

Het succes van het laten maken van een professionele webshop hangt af van de doelstellingen die je hebt. Wat wil je bereiken? Hoeveel bezoekers heb je nodig en hoeveel van die bezoekers moeten klant bij je worden.

Om dit te meten, kun je dashboards opzetten. Maak gebruik van data die je bijvoorbeeld via Google Analytics verkrijgt. Door verschillende e-commerce dashboards in Analytics te creëren, kun je eenvoudig de prestaties van je webshop bekijken. Denk hierbij aan zaken zoals:

 • Hoeveel mensen bezoeken de webshop?
 • Wat is de gemiddelde tijd die zij in je webshop doorbrengen?
 • Hoeveel pagina’s bekijken zij tijdens hun bezoek?
 • Hoeveel aankopen worden er gedaan in je webshop?

Webshop laten bouwen door DVB Digital

Een team heeft altijd meer kennis dan één persoon. Een digitaal marketingbureau beschikt over veel specialisten op verschillende diensten. Hierdoor merk je dat wanneer je ervoor kiest om een webshop bij ons bureau te laten maken, niet alleen de webdevelopers betrokken zijn. Er staat een heel team van experts voor je klaar. Dankzij de jarenlange praktijkervaring in het ontwikkelen van webshops, is het verstandig om een externe partij erbij te betrekken. De developers kunnen een technisch betrouwbare webshop opzetten; functioneel, grafisch en technisch!

Door de jarenlange ervaring kan er niet alleen een goede webshop ontwikkeld worden, maar er kan ook nagedacht worden over het op de markt brengen van deze webshop. Een SEO-specialist kan al kijken naar de rangschikking op Google en een Ads specialist kan direct beginnen met het opzetten van jouw online marketingcampagne. Neem direct contact met ons op en laat ons je webshop bouwen!

Derrik van bemmel dvbmedia

Derrik van Bemmel is Online Performance Marketeer met meer dan 10 jaar ervaring bij opdrachtgevers zoals OOM verzekeringen, Pearle Opticiens, Jaarbeurs Utrecht, International Card Services (ICS). 

Plan een online afspraak in voor een vrijblijvende brainstorm om jouw ideale online marketing strategie vorm te geven.

Neem vrijblijvend contact met ons op

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll naar boven