Overweegt u om SEO voor uw webshop uit te besteden?

Verhoog uw klantenbestand, bestellingen en winst door beter vindbaar te zijn op Google. Leer hoe met behulp van de gratis Google Quickscan.

Wat kun je verwachten?

SEO voor webshops

Wil je meer bezoekers en aankopen voor je webshop realiseren? Als SEO-specialisten helpen we veel bedrijven met SEO voor webshops. Dit doen we allemaal om je webshop beter vindbaar te maken in Google. Online vindbaarheid is essentieel voor webshops. Als je online niet vindbaar bent, zul je ook geen klanten en omzet genereren. Hoewel je met Google Ads direct bovenaan kunt adverteren, is organisch vindbaar zijn uiteindelijk veel voordeliger. Als Google Partner bureau helpen we je graag om betere organische posities te behalen met SEO voor je webshop. Wil je ontdekken wat we voor jouw SEO webwinkel kunnen betekenen? Vraag dan snel de SEO webshop Quickscan aan.

In 3 simpele stappen helpen wij je verder

Stap 1. Telefonische inventarisatie

Onze SEO Quickscan voor webshops is een gepersonaliseerd document. Jouw webshop verschilt van die van jouw concurrent, nietwaar? Hoe kunnen we dan op dezelfde manier aan jouw online vindbaarheid werken? Wij zijn van mening dat dit niet mogelijk is. Daarom sturen we onze SEO webshop Quickscan niet automatisch naar je e-mail met één druk op de knop. Nee, we nemen contact met je op. Waar loop je tegenaan? Welke vragen heb je? Wat heb je al gedaan op het gebied van SEO voor je webshop, waar wij naar kunnen kijken. In de eerste stap zal onze Sales expert telefonisch contact met je opnemen. Natuurlijk is er ook alle ruimte voor jou om ons vragen te stellen.

Stap 2. De Quickscan wordt uitgevoerd

Na het telefonisch inventariseren, gaan we aan de slag met het uitvoeren van de Quickscan voor SEO voor webshops. Een van onze SEO-experts zal dit voor je doen. We zullen kijken naar je huidige situatie, welke zoekwoorden volgens jou belangrijk zijn en welke je nog mist. Ook zullen we controleren op welke posities je staat en hoeveel klanten en omzet je behaalt uit die posities. We zullen uiteraard niets aan je webshop veranderen. Wel vragen we om inloggegevens voor het CMS en Google Analytics, zodat we onze bevindingen kunnen onderbouwen met data. Gemiddeld duurt het drie tot vijf werkdagen voordat de Quickscan klaar is. Deze ontvang je vervolgens van onze Sales-expert in je inbox.

Stap 3. Bespreken van de Quickscan

De Quickscan is afgerond. Wat nu? We zullen je niet alleen de Quickscan sturen. Zonder kaders heb je er in onze ogen weinig aan. Je wilt immers groeien met je SEO voor webshop in organische resultaten. Daarvoor heb je richtlijnen nodig, richtlijnen die we graag met je bespreken. Dit kan telefonisch, maar ook op locatie. Onze Sales expert zal je informeren over de bevindingen. Inzicht is belangrijk, maar de opvolging is nog belangrijker. Wij helpen je daar graag bij. Welke aanpassingen moet je maken om de vindbaarheid van je webshop te vergroten? Met de SEO webshop Quickscan ontdek je kansen die je vervolgens kunt benutten.

Veelgestelde vragen

Het is begrijpelijk dat je vragen hebt over wat je kunt verwachten van onze gratis Quickscan of over SEO voor webshops. Hieronder staan de meest gestelde vragen die we hebben ontvangen. Als jouw vraag er niet tussen staat of als je nog twijfelt of je de Quickscan wilt aanvragen, neem dan telefonisch contact met ons op. We helpen je graag!

De basisprincipes van SEO voor webshops zijn vergelijkbaar met die van andere websites. Echter, vanwege het grote aantal producten in webshops is het cruciaal om een goede SEO-strategie te implementeren om de online vindbaarheid van je webshop te verbeteren.

Linkbuilding is essentieel voor SEO-webshops. De nadruk ligt op de kwaliteit van de backlinks. Hoe relevanter en van hogere kwaliteit de backlinks naar jouw webshop zijn, hoe sneller je betere posities kunt bereiken.

De kosten van SEO voor webshops worden bepaald door verschillende factoren. Bij grotere webshops met meer producten en productcategorieën is er meer optimalisatie mogelijk. Het is echter niet nodig om alles tegelijk te doen. SEO voor webshops moet altijd een investering zijn die zichzelf terugverdient, geen kostenpost.

Veel ondernemingen benaderen ons en vragen om advies over het gebruik van digitale marketing. Het is teleurstellend dat bedrijven zoveel marketingbudget besteden zonder dat dit resulteert in meer leads, meer omzet en meer bekendheid. Het rendement van digitale marketing moet vanzelfsprekend zijn. Om te laten zien waar je nu staat en waar verbetering mogelijk is, hebben wij de gratis Quickscan ontwikkeld. Deze scan geeft aan waar je momenteel staat en waar je naartoe kunt groeien. Gratis, omdat we jouw bedrijf deze start willen bieden.

Ons doel is om jouw groei te bevorderen. Tenminste, zo zien wij het!

Ja, de Quickscan is volledig kosteloos. De SEO webshop Quickscan fungeert als een nulmeting van je huidige situatie. Wat kan er verbeterd worden en wat staat al goed?! Na het uitvoeren van de Quickscan kunnen we gezamenlijk een plan opstellen om te bepalen hoe we de aanbevelingen kunnen implementeren voor jouw bedrijf.

Natuurlijk is dat mogelijk, elk bedrijf dat marketing inzet kan de Quickscan aanvragen. Bovendien is het geen probleem als je al een online marketingbureau hebt. De Quickscan biedt jouw bedrijf ook een mooi inzicht in de prestaties van je huidige marketingbureau. Doen zij wat ze beloven en beloven zij wat ze doen?

De Quickscan van DVB Digital is een op maat gemaakt verslag dat specifiek gericht is op jouw webshop. Met andere woorden, dit rapport wordt niet automatisch gegenereerd. Elk bedrijf is uniek, dus hoe kan digitale marketing dan voor iedereen hetzelfde zijn?

Ja, zeker. Hier kun je een voorbeeld bekijken van een uitgevoerde Quickscan (wel geanonimiseerd). Deze aanvrager heeft veel aanbevelingen ontvangen op zowel het gebied van SEO als SEA om haar bedrijfsresultaten te verbeteren.

In ons rapport verstrekken wij jou met adviezen over hoe je jouw digitale marketing nog effectiever kunt inzetten of hoe je kunt beginnen met het gebruik van digitale marketing. Wij staan klaar om je te helpen en kijken ernaar uit om verder met je samen te werken. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat je tot niets verplicht bent! Als je ervoor kiest om met ons samen te werken, zullen wij na de gratis Quickscan een op maat gemaakte offerte voor je opstellen. Deze offerte zal de adviezen uit de uitgevoerde Quickscan bevatten. Als je een vraagstuk hebt dat van aanzienlijke omvang is, kunnen wij de offerte mogelijk ondersteunen met een presentatie.

Waarom de Quickscan de ideale start is voor SEO voor webshops!

Veel online winkels merken dat ze veel inkomsten genereren uit de betaalde resultaten van Google, zoals Google Ads of Google Shopping. Echter, ze merken ook dat deze kosten steeds hoger worden. Het is daarom een goede oplossing om online vindbaar te zijn en te blijven in de organische zoekresultaten, waar je niet betaalt per klik. Maar hoe moet je precies SEO aanpakken voor webshops? Met de SEO Quickscan krijg je antwoord op vragen zoals:

 • Focus ik me op de juiste zoekopdrachten met betrekking tot mijn producten?
 • Heb ik mijn webshop correct geconfigureerd voor organische vindbaarheid?
 • Heb ik de juiste landingspagina’s geschreven?
 • Maak ik gebruik van een correcte webshopstructuur?
 • Hoe kan ik mijn webshop optimaliseren voor conversies, zodat ik meer resultaat uit Google kan halen?
 • Hoe kan ik betere organische posities in Google verkrijgen met mijn SEO-webshop?
 • Klopt mijn intuïtie over mijn huidige bureau?
 • Doen ze echt niet wat ze beweren te doen?

SEO voor een webshop, wat is het en hoe werkt het?

Het is van groot belang om organisch goed vindbaar te zijn met je webshop. Organische resultaten zijn de gratis resultaten die onder de advertenties in de zoekmachine worden weergegeven. Er zijn verschillende manieren om dit te bereiken. Het optimaliseren van SEO voor webshops is vaak iets lastiger dan voor een gewone website. Het is echter essentieel om organisch vindbaar te zijn, vooral als je jouw producten of diensten via een webshop aanbiedt. Als je dit op de juiste manier aanpakt, kan deze langetermijninvestering meer winst opleveren. Het is echter alleen mogelijk als je het op de juiste manier uitvoert. Uiteindelijk zul je dan meer ‘gratis’ bezoekers op je website krijgen. Hoewel dit de eerste maanden tijd, geld en aandacht kost, zal het na een paar maanden vruchten afwerpen en er alleen maar profijt van hebben.

Het is bewezen dat leads die afkomstig zijn van zoekmachines beter converteren dan andere marketingkanalen, zoals sociale media of advertenties. In zoekmachines gaan mensen actief op zoek naar jouw producten in de webshop. Met SEO sta je bovenaan in de zoekresultaten met je webshop en klikken ze door naar jouw shop.

Maar wat is nu belangrijk voor webshop SEO? Google wordt steeds slimmer en blijft zich ontwikkelen.

Met deze updates zorgt Google ervoor dat gebruikers steeds meer prioriteit krijgen. Als gebruiker wil je direct vinden wat je zoekt. Het algoritme van Google draagt hieraan bij. SEO voor je webshop is dus belangrijker dan ooit als je gevonden wilt worden op de zoekwoorden die voor jou van belang zijn.

Schrijf kwalitatieve SEO webshop content

Het hele proces begint met een zoekwoordenonderzoek. Het is van groot belang om te achterhalen welke zoekwoorden populair zijn. Misschien heb je wel een creatieve naam bedacht voor je producten of diensten die je aanbiedt in je webshop, maar als er geen zoekvolume op zit… Hoe zullen mensen je dan kunnen vinden?

Vanaf dit punt kun je verder gaan…

 • Houd bij het schrijven van je content rekening met de zoekintenties van je potentiële klanten.
 • Zorg ervoor dat je content vertrouwen en autoriteit uitstraalt en waarde biedt aan de lezer.
 • Investeer in het creëren van zoveel mogelijk unieke content artikelen en neem content marketing serieus. Vergeet niet om je klanten te betrekken, aangezien zij kunnen zorgen voor user generated content. Door klanten reviews te laten schrijven, krijg je unieke content op je website.

Echter, goede content voor SEO is slechts de helft van het werk voor jouw webshop. Linkbuilding is essentieel voor het succes van jouw SEO webwinkel.

Word een autoriteit en bouw aan backlinkprofiel

Om een goed backlinkprofiel te krijgen voor jouw SEO webshop is de autoriteit van het domein erg belangrijk. De focus ligt echt op de kwaliteit van de backlinks. Dit was voorheen anders, de kracht van shortcuts op bijvoorbeeld startpagina’s is verleden tijd. Dus hoe relevanter en hoe hoger de kwaliteit van je backlinks en dat in combinatie met goede verwijzende domeinen naar jouw website kun je sneller betere posities behalen. Tevens is het belangrijk geen gebroken links te hebben (404 pagina’s). Linkbuilding is een vak apart en moet met zorg gedaan worden om met jouw webshop organisch beter gevonden te worden. Linkbuilding uitbesteden wordt daarom steeds vaker door webshops voor hun SEO gedaan.

Zorg voor een gebruiksvriendelijke webshop

Bij het optimaliseren van je webshop voor SEO is het belangrijk om de gebruiksvriendelijkheid voorop te stellen. Google hecht veel waarde aan een goede gebruikerservaring en dit is dan ook essentieel voor een goede ranking in de zoekmachine. Bij DVB Digital zijn onze SEO specialisten dagelijks bezig met het verbeteren van de organische vindbaarheid van webshops. Zij weten precies welke aspecten van invloed zijn op de zoekintentie van gebruikers en hoe je hierop kunt inspelen. Het is bijvoorbeeld belangrijk om de juiste landingspagina te tonen aan gebruikers die zoeken naar specifieke producten, zoals hardloopschoenen voor vrouwen. Door hier rekening mee te houden en de gebruiker centraal te stellen, kun je de beste ervaring bieden en je webshop optimaal laten presteren in de zoekresultaten.

 • Een uitstekend responsief webdesign dat perfect werkt op elk apparaat.
 • Effectieve landingspagina’s waarop gebruikers precies weten wat ze moeten doen, dankzij goed geplaatste CTA’s.
 • Een logische opzet en structuur van de webwinkel.

Zoekmachine optimalisatie (SEO) voor e-commerce

Als je meer organische bezoekers naar je webshop wilt trekken, is SEO voor je webshop de oplossing. Door organisch gevonden te worden, zul je meer klanten krijgen en zal het aantal verkopen stijgen. Een belangrijke vraag is dan: wil je zelf aan de slag gaan met SEO (Inhouse) of wil je SEO voor je webshop uitbesteden? Er komt veel bij kijken, maar als je echt het verschil wilt maken in resultaat, kies je ervoor om SEO uit te besteden.

Alles wat hierboven is beschreven, is erg belangrijk om een hogere positie in Google te krijgen. Maar als je veel producten in je webshop hebt staan, is het ook belangrijk om de volgende punten te optimaliseren. Op deze manier zul je beter gevonden worden en zal SEO voor je webshop makkelijker zijn.

Product- en Productcategorie teksten

Zowel de pagina’s van de producten als de pagina’s van de productcategorieën genereren het meeste verkeer naar jouw website. Dit resulteert in meer klanten voor jouw webshop. Het is essentieel om unieke inhoud te schrijven. We hebben het net gehad over de zoekopdracht ‘hardloopschoenen vrouwen’ en de pagina die gewijd is aan hardloopschoenen voor vrouwen.

Dus gebruik niet de beschrijving van de fabrikant, maar herschrijf deze.

Creëer speciale landingspagina’s voor de belangrijkste merken. Dit zorgt ervoor dat je zo relevant mogelijk bent voor potentiële klanten.

Waarom uitbesteden aan een online marketing bureau?

Of je nu net begint met SEO of al een tijdje bezig bent, SEO voor webshops is een vak apart. Het is belangrijk om geen omzet mis te lopen en online vindbaar te zijn, omdat dit betekent dat je geen omzet genereert. Google Ads adverteren kan een oplossing bieden, maar dit betekent wel betalen voor elke klik die je ontvangt. En niet elke klik leidt tot een klant.

We begrijpen dat je je niet wilt bezighouden met hoe je organisch gevonden wordt. Je wilt gewoon organisch gevonden worden met je webshop en je SEO op orde hebben. Jij kunt je richten op waar je goed in bent en wij zorgen ervoor dat je betere organische posities krijgt in Google voor jouw webshop. Het uitbesteden aan een SEO specialist is een goed idee als je het gelijk professioneel wilt aanpakken.

Een samenwerking blijft altijd belangrijk. Jij kent jouw markt het beste, terwijl wij expertise hebben in het online vermarkten van jouw producten als Google Partner. Benieuwd naar wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen en hoe we jouw SEO webshop zouden aanpakken? Vraag dan de gratis SEO Webshop Quickscan aan en ontdek het zelf.

Derrik van bemmel dvbmedia

Derrik van Bemmel is Online Performance Marketeer met meer dan 10 jaar ervaring bij opdrachtgevers zoals OOM verzekeringen, Pearle Opticiens, Jaarbeurs Utrecht, International Card Services (ICS). 

Plan een online afspraak in voor een vrijblijvende brainstorm om jouw ideale online marketing strategie vorm te geven.

Neem vrijblijvend contact met ons op

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll naar boven