fbpx

Google posities monitoren

Onze SEO rank checker is een online tool om je posities in Google te tracken. Zo weet je waar je staat en waar je naartoe gaat. Met een account (€10 per maand) kan je onbeperkt trefwoorden tracken verspreid over meerdere webadressen. Wij gebruiken deze voor al onze eigen websites en het is echt een superhandige tool die je helpt je positie in kaart te brengen en snel in te spelen op veranderingen daarin.

Met de tool kun je dus eenvoudig je eigen posities in de zoekmachines volgen, en die van concurrenten trouwens ook. Het systeem heeft een uitgebreide rapportage interface waar je je posities kunt volgen, je kunt dus eenvoudig zien of je bijvoorbeeld hoger of lager rankt dan een dag of week eerder en kun je dus zien of je zoekmachine marketing effect sorteert.

 


Om SEO uit te voeren zijn de juiste tools onmisbaar. Maar voor je de beste tools ontdekt hebt ben je jaren verder. Bovendien zijn de beste tools meestal betalend. Hieronder vind je links naar de beste gratis SEO tools die wij gebruiken.

SEO Tools die je moet hebben:

Google Analytics is de meest gebruikte bezoekersteller. Het is eigenlijk veel meer dan dat. Het geeft je inzicht over wat bezoekers op je website doen, en wat je kunt verbeteren. Google Analytics zou volgens ons op elke website moeten staan!
Google Webmaster Tools is een tool van Google voor Webmasters. Het is de enigste tool waarin je kan zien hoe vaak je site weergegeven wordt in Google op trefwoorden. Je kunt er zien hoeveel klikken je krijgt, wat je CTR is, wat je gemiddelde postie is, enz.. Daarom alleen al zou deze tool door elke webmaster gebruikt moeten worden. Maar deze tool heeft dus nog veel meer onmisbare functies. Een must have!
De Google Keyword Planner is een onmisbare tool voor trefwoordonderzoek. Eigenlijk is hij bedoelt voor Adwords gebruikers. Maar hij wordt dus ook gebruikt door SEO specialisten om de populariteit van trefwoorden in te schatten. Door middel van deze tool krijg je een idee hoe vaak trefwoord combinaties ingetypt worden in Google. Deze tool is trouwens verre van perfect. Je moet de resultaten met een korrel zout nemen. Gebruik ook je gezond verstand, google en andere tools als aanvulling.

Handige SEO Tools:

SEMrush is een handige tool om de populariteit van een website in te schatten. Je kan hem gebruiken voor je eigen website of om de concurrentie uit te checken. De gratis versie heeft helaas wel wat beperkingen.
Pro Rank Tracker is een online tool om je positioneringen in Google te tracken. Zo weet je waar je staat en waar je naartoe gaat. Met een gratis account kan je maximaal 20 trefwoorden tracken verspreid over 2 webadressen.
Open Link Profiler is de minst gelimiteerde gratis backlinkchecker die wij hebben gevonden. Als je een goede gratis backlinkchecker zoekt dan zit je hier helemaal goed. Om meer geavanceerde functies te kunnen gebruiken moet je een betalende account nemen.
Is het backlinkprofiel van je website wel gezond? Ben je bang voor Google Penguin? Wil je weten of je risico loopt? Dankzij deze tool kan je checken of het backlinkprofiel van je site wel gezond is.
Denk je dat je website door Google Penguin, Panda of een ander Google algoritme getroffen is? Deze tool maakt verbinding met Google Analytics account en legt een overlay op je statistieken met een tijdlijn van updates. Zo kan je makkelijker zien welke update je site getroffen heeft.

 

Scroll naar top